Castelló: La UJI acull el I Congrés Internacional de Nanofluids per reduir emissions d'efecte hivernacle


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 24-06-2019
 


La conferència internacional s'inaugurarà el pròxim dimecres en la Facultat de Ciències de la Salut

La Universitat Jaume I acull des d'aquest dimecres el I Congrés Internacional de Nanofluids, materials que serviran per a incrementar l'eficiència energètica i reduir les emissions d'efecte d'hivernacle. Durant tres dies, els experts d'àmbit internacional, provinents de 42 països, debatran al campus de Castelló les novetats sobre els nous materials generats a través de la nanotecnologia els quals permetran avançar cap a processos amb menor impacte en el medi ambient.


Aquesta primera edició de la Conferència Internacional de Nanofluids, que coincideix amb la segona trobada europea, està organitzada per la COST Action europea NanoUptake -Overcoming Barriers to Nanofluids Market Uptake- del programa H2020, liderada per la professora del Departament d'Enginyeria Mecànica i Construcció Leonor Hernández. Aquesta iniciativa disposa d'un pressupost aproximat de 130.000 euros per any i aglutina 45 grups de científics de 25 països amb representació d'universitats, centres d'investigació i empreses del sector.


Totes dues trobades científiques pretenen fomentar plataformes globals de col·laboració i intercanvi de coneixement entre investigadors i enginyers que treballen en l'àmbit dels nanofluids i àrees relacionades que també impliquen la indústria o la salut. Els nanofluids abasten àmbits diferents com ara la calefacció, la refrigeració, el emmagatzematge tèrmic d'energia, les aplicacions d'energia solar, etc.

Entre els diversos ponents s'hi troben: Mohsen Sharifpur (Faculty of Engineering, Built Environment and Information Technology University of Pretoria); Somchai Wongwises King Mongkut (University of Technology Thonburi); Robert Taylor School (Mechanical and Manufacturing Engineering and School of Photovoltaic and Renewable Energy Engineering, University of New South Wales); Stephan Kabelac (Institute for Thermodynamics, Faculty of Mechanical Engineering, Leibniz University Hannover) o Yimin Xuan (School of Energy de la Nanjing University of Science and Technology).Web del I Congrés Internacional de Nanofluids
http://www.icnf2019.com/

Enllaç al programa:
http://www.icnf2019.com/index.php/program/program

Web de la COST Action:
www.nanouptake.eu

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana