Castelló: Ruiz: El terrorisme masclista és un dels problemes més greus al qual ens enfrontem com a societat


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/7/187186_114100/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 23-07-2019
Ruiz: El terrorisme masclista és un dels problemes més greus al qual ens enfrontem com a societat

La regidora de Feminismes defensa que “des de les institucions públiques, sÂ’ha de proporcionar totes les facilitats i serveis per poder lluitar contra aquesta xacra”.

La regidora de Feminismes de lÂ’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, condemna els assassinats i agressions masclistes ocorreguts durant les últimes setmanes. “Amb lÂ’última víctima dÂ’aquesta violència, Rita, de Calp, assassinada a mans de la seua parella, ja són 53 les dones assassinades en els 203 dies que portem de 2019”, explica Ruiz.

“La violència de gènere, els assassinats masclistes, com a punt àlgid del terrorisme masclista és un dels problemes més greus al qual ens enfrontem com a societat. Estem parlant de més d'una dona assassinada cada quatre dies. No es pot mirar cap a un altre costat”, afegeix.

"La violència contra les dones és una xacra que hi ha d'erradicar, i des de la regidoria de Feminismes posarem tot el que estiga en les nostres mans per eliminar aquest problema des de les institucions i ho vam deixar clar al signar l'Acord de Fadrell, un acord en què el feminisme és part fonamental i transversalÂ’, indica Ruiz.

Ruiz ha expressat que “des de les institucions públiques, sÂ’ha de proporcionar totes les facilitats i serveis per poder lluitar contra aquesta xacra i ajudar a les persones que la sofreixen amb recursos per poder previndre i aturar aquestes agressions i assassinats masclistes”. A més, la regidora ha assenyalat que "la violència contra les dones pot manifestar-se de diverses formes, per això no s'ha d'ocultar el problema, sinó prevenir-lo i oferir tots els recursos possibles a les víctimes des de les institucions".

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana