Castelló: Castelló instal·larà una pantalla verda a l'entorn de l'estació de bombament del Pinar


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/8/187861_114651/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 17-08-2019
Castelló instal·larà una pantalla verda a l'entorn de l'estació de bombament del Pinar
El regidor de Transició Ecològica destaca la cooperació entre l'ajuntament i la Epsar per a escometre aquesta obra
L'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Transició Ecològica, i l'Entitat Pública d'Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana (Epsar) instal·laran una nova nova pantalla vegetal a l'entorn de l'estació de bombament de l'emissari submarí, situada al costat del parc del Pinar. Aquesta obra pretén reforçar la integració paisatgística i reduir l'impacte visual. Està cofinançada al 90% per la Epsar i al 10% per l'ajuntament. El consistori serà l'encarregat d'executar el projecte.

"La Epsar iniciarà una millora de les instal·lacions de l'emissari submarí, que és una resposta a protestes veïnals que des de fa temps es produeixen en la zona, i entenem que aquesta pantalla verda de l'emissari submarí és una demostració que la cooperació entre les Administracions és la millor fórmula per a oferir a la ciutadania els millors serveis públics possibles, i en aquest cas, el millor servei d'aigua possible", explica el regidor de Transició Ecològica.

L'estació de bombament de l'emissari submarí forma part del sistema de sanejament de Castelló, des de la qual s'impulsen les aigües depurades procedents de la depuradora a través de l'emissari terrestre. Aquesta infraestructura se situa en l'avinguda dels Pins al costat del parc del Pinar i el seu interior alberga zones enjardinades i diversos edificis on es troben totes les instal·lacions i equipament necessaris per al seu funcionament.

Mitjançant aquest projecte es proposa el desenvolupament d'una pantalla vegetal en el perímetre de la parcel·la de l'estació de bombament. Planteja renovar el clos de la parcel·la i instal·lar una pantalla vegetal mitjançant la plantació lineal d'arbratge, així com l'ampliació necessària de la xarxa de reg. El pressupost estimat ronda els 89.763 euros i l'obra es durà a terme en 2020, amb un termini d'execució de quatre setmanes.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana