Castelló: Castelló destinarà més d'un milió d'euros a la millora de la senyalització i la seguretat viària


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/8/188033_114800/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 25-08-2019
Castelló destinarà més d'un milió d'euros a la millora de la senyalització i la seguretat viària


El regidor Jorge Ribes destaca l'impuls al Pla Director de la Bicicleta i l'adequació de passos de vianants i de l'entorn de col·legis

Castelló donarà un impuls a la seguretat viària a través de la millora del contracte de Subministrament i Explotació de la senyalització vertical i abalisament de la ciutat. En aquest sentit, el regidor de Mobilitat, Jorge Ribes, ha destacat la inversió de més d'un milió d'euros en accions tan diverses com la instal·lació de sistemes de il·luminació en passos de vianants que el requerisquen o la millora de la seguretat viària en els entorns de col·legis com el CEIP Pineda, CEIP Armelles i CEIP La Marina. "Es tracta d'una millora del contracte molt significativa que permetrà actuar en zones sensibles que requereixen una millora de la senyalització i la seguretat viària", ha explicat Ribes.
De la mateixa manera, l'edil ha volgut ressaltar que aquesta inversió "donarà un gran impuls al Pla Director de la Bicicleta per a fomentar aquesta manera de transport sostenible i alhora aconseguirà que el ciclista se senta més segur". Així doncs, es realitzaran tres actuacions en aquest àmbit. D'una banda, la finalització del tram de carril bici en la Ronda Nord, des de la rotonda del Riu *Sec fins a la rotonda de l'Avinguda Barcelona. D'altra banda, es planteja la reordenació de l'avinguda Chatellerault amb la millora de la senyalització del carril bici existent. Finalment, un altre dels objectius és finalitzar l'eix ciclista Sud-Centre a través del carrer Herrero. "Són tres actuacions que permetran continuar creixent com a ciutat sostenible que aposta pel transport alternatiu", ha assenyalat Ribes.
Així mateix, aquest pla també té previst actuar en zones com la Marjaleria per a poder renovar senyalització informativa com els noms dels camins o els senyals que regulen l'eixida o entrada, amb l'objectiu de millorar la circulació i orientació dels i les conductores. "Son unes millores que aquesta zona de Castelló necessitava, per la qual cosa invertirem més de 70.000 euros", ha subratllat el regidor de mobilitat.
A nivell general de la ciutat, també està plantejat el canvi de la senyalització deteriorada o mancada de reflectora suficient, la instal·lació de més passos de vianants elevats i la renovació de la senyalització per a vehicles pesats adequada al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i Seguretat Viària. Ribes ha conclòs que aquestes actuacions són una mostra de "la nostra preocupació per la seguretat viària, tant la dels conductors, ciclistes com a vianants".

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana