Castelló: El PSOE "torna a liderar la conquesta de drets socials" amb la proposta de regulació de l'eutanàsia


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 15-09-2019
 
> El diputat per Castelló Germán Renau reivindica la contribució dels socialistes en avanços inqüestionables com la Llei d'Igualtat, la del matrimoni homosexual o la lluita contra la violència de gènere


El diputat per Castelló Germán Renau afirma que la Proposició de Llei presentada pel Grup Parlamentari Socialista en el Congrés persegueix "possibilitar una mort digna i amb totes les garanties" i sosté que "es tracta de reconéixer el dret de les persones que, sense estar en un procés abocat a una mort imminent, decideixen per la seua situació de malaltia greu, crònica, invalidant o incurable, associat a un sofriment insuportable, sol·licitar ajuda per a morir".

Renau defensa que amb aquesta iniciativa el Partit Socialista "torna a liderar la conquesta de nous drets socials i llibertats civils i ciutadanes i fer-ho des de la serietat i el rigor". En aquest sentit, recorda que els socialistes han liderat l'aprovació de lleis com la d'Igualtat, el matrimoni entre persones del mateix sexe amb plenitud d'igualtat, la de Violència Masclista o la Llei de Dependència que han "suposat avanços socials inqüestionables".

El Grup Parlamentari Socialista en el Congrés reconeix de fa anys que assistim a un ampli debat social i polític sobre la necessitat de regular i despenalitzar l'eutanàsia al nostre país i que, en aquests moments, "existeix voluntat social i política, així com suport constitucional i jurídic" per a reconéixer aquest nou dret a la ciutadania espanyola. Amb aquesta Proposició de Llei volem respondre de forma serena, debatuda i seriosa a aquesta demanda social.

Aquesta regulació s'assentisca sobre la necessària compatibilitat entre principis bàsics i drets reconeguts en la Constitució tals com els drets fonamentals a la vida i la integritat física i moral però també la dignitat personal, la llibertat o l'autonomia de la voluntat.

El parlamentari castellonenc defensa que "es tracta de ser sensible enfront de la situació de sofriment insuportable que pateixen algunes persones i possibilitar una mort digna amb ajuda professional pel que és necessari regular l'eutanàsia i continuar avançant en la necessària conquesta de drets socials".

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana