Castelló: El Acord de Fadrell impulsa una moció per a declarar l'alerta climàtica a Castelló


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/9/188826_115462/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/9/188826_115462/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 21-09-2019
El Acord de Fadrell impulsa una moció per a declarar l'alerta climàtica a Castelló

PSPV, Compromís i Unides Podem-Csem-EU es comprometen a reduir un 40% les emissions de C02 abans de 2030Els grups municipals del PSPV, Compromís i Unides Podem-Csem-EU de l'Ajuntament de Castelló han consensuant una moció per al ple del 26 de setembre que reforça el seu compromís contra el canvi climàtic. La proposta declara l'alerta climàtica a la ciutat de Castelló i arreplega cinc compromisos, entre altres, una reducció del 40% de les emissions de C02 abans de 2030.

"Coincidint amb la vaga climàtica convocada per a la setmana que ve, des de l'equip de govern hem volgut portar una moció per a declarar l'alerta i enviem un compromís contra el canvi climàtic que es materialitza en cinc eixos; que tenen a veure amb una aposta per un urbanisme verd i sostenible, la reducció de les emissions de C02, o la instal·lació del quart contenidor marró per a residus orgànics", explica el portaveu de Unides Podem, Fernando Navarro. També subratlla la posada en marxa d'un protocol d'actuacions contra la contaminació atmosfèrica, que analitzarà la qualitat de l'aire, amb especial atenció al Grau.

El portaveu del grup municipal socialista, Omar Braina, defensa la importància d'arribar a un acord per a declarar l'alerta climàtica a la ciutat de Castelló. "El Govern municipal és conscient del greu impacte que el canvi climàtic provoca a tots els nivells, també en el local, per això hem d'assumir la responsabilitat de situar aquest problema entre els grans reptes de la nostra acció de govern", apunta Braina, qui indica que la moció contempla el desenvolupament d'un Pla Estratègic i transversal "per a avançar cap a una ciutat més sostenible".

Per la seua banda, el portaveu de Compromís i regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia, ressalta que una de les mesures fonamentals de l'acord és la difusió del sistema de recollida de residus orgànics per "tota la ciutat, una solució que permetrà incrementar el reciclatge a Castelló i facilitar la separació del fem, i la conseqüència directa de la qual serà una reducció de les emissions contaminants".

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana