Castelló: La Universitat Jaume I col·labora en l'organització de les Jornades Culturals de la Plana de l'Arc que se celebren a la Vall d'Alba


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 18-10-2019
 

La Vall d'Alba es convertirà aquest cap de setmana en la seu de les XXIV Jornades Culturals de la Plana de l'Arc, per al que s'ha desenvolupat un ampli programa d'activitats lúdiques i culturals que tenen com a objectiu aprofundir en els llaços d'unió entre els municipis que integren aquest espai geogràfic amb característiques comunes i identitat pròpia. Del 18 al 20 d'octubre, se succeiran conferències, presentacions, debats, visites i activitats que van aprofundir en les arrels dels veïns de la Plana de l'Arc.

Una mostra gastronòmica a càrrec dels restaurants del municipi, la presentació de l'obra 'Paraules, la parla de la Vall d'Alba', l'exposició 'Arrels, mirades pròximes', la retrospectiva fotogràfica de vestits de noces, o 'El futbol a la Vall d'Alba, camp a camp' i la mostra de 'Boixets, l'art de decorar amb punta de coixí'. Tampoc faltarà una mostra de teatre, la música i les danses tradicionals. En l'última jornada es presentarà la ruta dels camins de l'aigua, amb la qual es farà un repàs a les històriques infraestructures lligades al reg i a l'aigua en el municipi, com a aljubs i sínies.

Els Jornades Culturals de la Plana de l'Arc és va posar en marxa l'any 1996 a la Pobla Tornesa i ha passat ja per els localitats de Vilafamés, les Coves de Vinromà, la Vall d'Alba, Serra d'en Galceran, Borriol, Cabanes, Benlloch, Vilanova d'Alcolea, i la Serratella. El treball portat a terme per cadascun dels col·lectius organitzadors de cada localitat va ser reconegut l'any 2007 quan aquest aparador cultural va rebre el premi Valencià de l'any que atorga la Fundació Huguet.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana