Castelló: Tres jornades gastronòmiques dinamitzaran la Fira de la Taronja els tres pròxims diumenges


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/11/190436_116830/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/11/190436_116830/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/11/190436_116830/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 11-11-2019
Tres jornades gastronòmiques dinamitzaran la Fira de la Taronja els tres pròxims diumenges

El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, destaca que la citricultura té marge per a la innovació

Un showcooking, una ruta de tapes tarongeres, tallers, catas, expositors o concursos de coca de taronja o de l'espremedora més ràpida jalonen les jornades gastronòmiques que la Regidoria de Transició Ecològica ha organitzat en la Fira de la Taronja els tres pròxims diumenges; el 17 de novembre tindrà lloc en la plaça Juan Bautista Porcar; el 24 del mateix mes en la plaça Fadrell i Na Violant, i l'1 de desembre en María Agustina.

El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, ha presentat les jornades gastronòmiques en roda de premsa al costat d'agricultors responsables de la Fira de la Taronja, César Roures, Vicente Maduro i Néstor Pascual. També han estat presents Cristian Granero, xef encarregat del showcooking; i Silvia Ortega, impulsora dels tallers infantils.

"Amb les jornades volem donar suport a un sector important per a la nostra ciutat i que en els últims anys pateix temporades complicades. Vam mostrar altres vies de comercialització per als nostres cítrics i posem de manifest que l'agricultura té molt de marge per a la innovació", ha explicat Navarro.

Entre altres activitats, el showcooking es desenvoluparà en Fadrell el 24 de novembre en una haima amb elaboracions de cuina gurmet amb taronja de Castelló. El concurs de coca de taronja serà el diumenge 17 i premiarà a la millor coca amateur de la ciutat. El primer premi consistirà en un trofeu i regal d'un pack de productes amb taronja valorat en 70 euros; el segon serà un diploma i cistella amb productes relacionats amb la taronja per 30 euros; i un tercer contemplarà un diploma i cistella valorada en 20 euros.

Respecte als tallers infantils, es desenvoluparan dos de Divercuina de la Terreta el 24 de novembre per a xiquets de 6 i 11 anys i les inscripcions podran realitzar-se en els correus electrònics de divercuinadelaterreta@gmail.com o en jornadesdelataronja@gmail.com.

En col·laboració amb el Gremi de Forners es desenvoluparà un taller de rebosteria l'1 de desembre en María Agustina. Els interessats poden apuntar-se en l'email jornadesdelataronja@gmail.com

Per part seua, César Roures ha destacat que la Fira de la Taronja reemplaçarà enguany la utilització de bosses de plàstic per altres formades per material no contaminant.
Aquesta és la programació completa de les 3 jornades:
Diumenge 17 de novembre
Juan Bautista Porcar
9h Obertura dels llocs de taronges
10h Inici de la jornada gastronòmica amb degustació de suc i bescuit de taronja
De 10h a 12h Tallers d'animació infantil
11h Taller La taronja i els sentits
11.30h Inici del concurs de coques de taronja
12h Decisió del jurat i lliurament de premis del concurs de coques
12:30h Degustació popular
13:30h Microcircuit gastronòmic de la taronja

Diumenge 24 de novembre
Plaza Fadrell i Na Violant
9h Obertura dels llocs de taronges
10h Obertura d'expositors de productes gastronòmics amb cítrics i inici de la jornada amb degustació de suc i bescuit de taronja
De 10.30 a 11.30 h Primer torn de tallers gastronòmics infantils amb cítrics a càrrec de Educachef. (Inscripcions en jornadesdelataronja@gmail.com)
D'11.45 a 12.45 h Segon torn de tallers gastronòmics infantils amb cítrics a càrrec de Educachef. (Inscripcions en jornadesdelataronja@gmail.com)
12.00 h Showcooking a càrrec del xef Cristian Granero, cap de cuina del Real Casino Antic. Degustació de les elaboracions.
13:30h Microcircuit gastronòmic de la taronja

Diumenge 1 de desembre
Plaza María Agustina
9h Obertura dels llocs de taronges
10h Inici de la jornada gastronòmica amb degustació de suc i bescuit de taronja
10:30h Taller de rebosteria
11:15h Concurs d'espremedores
11:30h Cata de taronges a càrrec de Supernaranjas
12.30h Taller de cocteleria
13:30h Microcircuit gastronòmic de la taronja
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana