Castelló: Castelló renovarà l’enllumenat públic amb 14,8 miliones d’euros cofinançats per Europa


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/11/190478_116865/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 12-11-2019
Castelló renovarà l’enllumenat públic amb 14,8 miliones d’euros cofinançats per Europa

L'Ajuntament de Castelló ha aconseguit una nova injecció de fons europeus, de 7,4 milions d'euros, que permetrà dur a terme un pla d'eficiència energètica mitjançant el canvi a tecnologia led de les lluminàries de l'enllumenat públic de la ciutat. L'alcaldessa, Amparo Marco, ha anunciat hui la concessió de la subvenció per part del Ministeri de Transició Ecològica, a través de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE), amb càrrec al Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder).

«Hem aconseguit una injecció directa de fons europeus de 7,4 milions per a un projecte valorat en 14,8 milions que ens permetrà aconseguir un estalvi energètic del 50% com a mínim sobre el consum d'energia elèctrica actual», ha explicat Marco. «A més, la factura de l'enllumenat exterior que paga l'Ajuntament, que ascendeix a un import anual de 2,2 milions d'euros, passarà a reduir-se a la meitat, és a dir, a 1,1 milions», ha remarcat.

Aquest nou projecte que serà cofinançat al 50% entre l'Ajuntament de Castelló i la Unió Europea es complementarà amb un altre ja contemplat anteriorment amb càrrec a una operació de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi) per a la substitució de lluminàries d'enllumenat públic, valorat en aquest cas en 971.000 euros.

En total, entre totes dues iniciatives, «s'actuarà sobre 25.970 punts de llum, que correspon al 92,16% de l'enllumenat públic de la ciutat», ha apuntat Marco. A més, «totes les lluminàries portaran incorporat un sistema de reducció de flux nocturn que disminueix els nivells d'il•luminació en les hores nocturnes d'escàs trànsit de vianants».

Ara per ara, i segons ha explicat la directora de l'Oficina de Planificació i Projecció Econòmica, Carmen Vilanova, s'està treballant en la planificació per a anar substituint a poc a poc les lluminàries. A destacar, que amb la part finançada amb Edusi, se substituiran les de les rondes Est, Sud i un tram de les rondes Nord i Oest, junt a les de les avingudes Germans Bou i Pintor Oliet.

L'objectiu, en el que ha incidit Marco, és continuar amb el pla de mesures en matèria d'estalvi i eficiència energètica de l'Ajuntament de Castelló, aconseguint un consum racional de les instal•lacions a través de la disminució de la potència instal•lada i adaptant els nivells d'il•luminació mitjançant la substitució d'elements existents per uns altres de major eficiència. 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana