Castelló: El PP sol•licita convocar el Consell de l'Hospital Provincial per a frenar les retallades del PSPV


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/11/190562_116947/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 15-11-2019
El PP sol•licita convocar el Consell de l'Hospital Provincial per a frenar les retallades del PSPV

• La denúncia dels sindicats davant la consellera de Sanitat posa en evidència la merma de facultatius que afecta directament a la qualitat assistencial dels pacients
• El portaveu del PP en la Diputació, Vicent Sales, reclama al PSPV “que convoque l'òrgan per a que cesse el desmantellament amb el que el Consell castiga a la província”

El Partit Popular en la Diputació Provincial de Castelló ha reclamat la convocatòria urgent del Consell de l'Hospital Provincial per a garantir l'excel•lència del centre sanitari enfront del desmantellament que està practicant el PSPV. La mesura es proposa després de la denúncia dels sindicats mèdics del centre hospitalari que acusen directament la Conselleria de Sanitat d'exercir un abandó que ha derivat en un minvament de facultatius que afecta a la qualitat assistencial dels pacients.
La proposta la formula el portaveu i diputat provincial del PP, Vicent Sales, qui ha lamentat el profund abandó a un centre referent en matèria d'oncologia i oftalmologia “gràcies a la professionalitat de la seua plantilla que en els últims anys ha vist com patia dramàtiques retallades a les mans del PSPV”.
La iniciativa recolza la mesura reivindicada pels sindicats mèdics que aquesta mateixa setmana feien arribar les seues demandes a la pròpia consellera de Sanitat, Ana Barceló. A la tisorada a la plantilla se suma ara el pressupost per a 2020 que ignora al centre hospitalari. Una volta de rosca més “per a un hospital que atén diàriament milers de pacients amb una greu manca de professionals, tant d'infermeria, com a auxiliars, zeladors i, per descomptat, facultatius”.
Des del Partit Popular han reclamat al PSPV en Diputació que convoque de manera urgent el Consell del centre hospitalari del qual forma part a través del Consorci. “Perquè si el PSPV ens vol castigar des del Consell a colp de retallades econòmiques, des de la Diputació hauríem de treballar de forma conjunta per a resoldre una situació que afecta a tots els que residim en aquesta província. Confiem que el PSPV plante cara al seu cap de files en el Consell i exigisca solucions per a aquest hospital perquè, en cas contrari, demostrarà una vegada més que ha convertit a la Diputació en una simple sucursal d'una entitat a la qual rendeix comptes: la Generalitat Valenciana”.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana