Castelló: Castelló suma a la Junta de Festes a la promoció del valencià


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/11/190578_116963/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 15-11-2019
Castelló suma a la Junta de Festes a la promoció del valencià


Ja han distribuït més de 1.200 llibretes amb l'expressió «I avant»

El regidor de Plurilingüisme i Foment del Valencià de l'Ajuntament de Castelló, Francesc Mezquita, ha lliurat a la regina de les festes, Carmen Molina, un lot de materials de la campanya per a la promoció del valencià que utilitzarà la Junta de Festes en les seues tasques. Amb aquesta acció, el departament ja ha distribuït més de 1.200 llibretes amb l'expressió «I avant», lema d'aquesta iniciativa que aspira promoure «una locució tan castellonenca com aquesta però que, curiosament, moltes persones no saben como escriure correctament».

Així doncs, les llibretes editades pel consistori estan elaborades amb cartró i paper reciclats, tenen mida A5 i es poden obtenir debades al despatx de Normalització Lingüística del Menador Espai Cultural. L'horari de recollida dels productes és de de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores.

En aquesta mateixa línia de promoció del valencià, l'Ajuntament de Castelló també participa en el actes de les celebració del 87 aniversari de les Normes del 32. El consistori col·labora exclusivament amb la programació amb suport logístic i en la taula rodona 'El valencià a l'administració: dels drets a les realitats' que es realitzarà el 13 de desembre respectivament a la Llotja del Cànem .

Cal recordar que fins a dilluns vinent, 18 de novembre, està obert el termini per a la presentació dels vídeos i la documentació de la concurs audiovisual convocat per aquest departament per a l'estudiantat del graus de comunicació. Tal com recullen les bases, el vídeo de promoció del valencià que resulte triat pel jurat rebrà un premi de 3.500 euros.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana