Castelló: Castelló aportarà 1.500 euros als propietaris que cedisquen habitatge per a lloguer social


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/11/190753_117126/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 20-11-2019
Castelló aportarà 1.500 euros als propietaris que cedisquen habitatge per a lloguer social

La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castelló aportarà 1.500 euros anuals als propietaris que faciliten habitatges per a la bossa de lloguer social. Aquesta quantitat ascendiria fins als 3.500 euros en casos d'impagaments o desperfectes. Així mateix, es bonificaria l'IBI fins a un 95%.

“Com ens consta que els salaris són precaris i la situació econòmica no és pròspera, hem decidit posar aquests incentius perquè els propietaris no siguen tan reticents a l'hora d'oferir habitatges per a lloguer per a fomentar així la creació de la bossa tan necessària”, explica la regidora d'Habitatge, María Jesús Garrido.

Aquesta bossa de lloguer social uneix a oferents i demandants a través d'un contracte d'arrendament. El preu màxim del lloguer és de 300 euros. L'ajuntament posa a la disposició dels propietaris interessats amb els demandants existents.

La regidoria, a més d'aportar 1.500 euros anuals, ajuda en la gestió del contracte i realitza assessorament i mediació a través de l'Oficina Municipal d'Habitatge.

Aquesta bossa de lloguer social és un dels recursos que la unitat mòbil de l'Oficina d'Habitatge que fins fins al 5 de desembre romandrà en set espais diferents de la ciutat. Amb un horari de 10 a les 14 hores i de 16 a 20 hores, està habilitada el dimecres 20 i dijous 21, en la plaça Juan Sebastián Elcano; el divendres 22, en la plaça del Casal Jove; el dilluns 25, dimarts, 26 i dimecres, 27, en la plaça Vilanova d'Alcolea; el dijous 28 i divendres 29 al costat de la plaça de España; el dilluns 2 i dimarts 3 de desembre, al carrer Rafalafena; i el dimecres 4 i dijous 5, en la plaça del barri de Grapa.

L'Oficina Municipal d'Habitatge gestiona 227 habitatges municipals, ajudes a l'a el lloguer; i assessora en matèria de drets d'habitatge i en situacions de dificultats.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana