Castelló: Castelló potència els nous acords amb Japó en l’inici del Congrés Internacional


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/11/190773_117144/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/11/190773_117144/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 21-11-2019
Castelló potència els nous acords amb Japó en l’inici del Congrés Internacional

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat aquest dijous en l'obertura del Congrés Internacional España-Europa-Japó, una cita que dedica la seua primera jornada a abordar els nous acords de la Unió Europea amb Japó i la importància de les relacions comercials. Marco ha destacat durant l'obertura la importància d'aquest congrés per suposar una oportunitat per a “aprendre de la diferència”.

“Tenim cultures amb personalitats diferents, però amb una mateixa vocació de futur, són diferències des de les quals podem aprendre i potenciar una relació bilateral que ens porte a l'èxit”, ha manifestat l'alcaldessa.

El Congrés Internacional se celebra hui i matí en el Planetari com a avantsala del fòrum España-Japó, que tindrà lloc del 25 al 27 de novembre a l'Auditori i Palau de Congressos de Castelló. El congrés està estructurat en tres sessions de treball, dos de les quals tenen lloc aquest dijous amb diverses ponències i taules de treball entorn de temàtiques com els models de negoci d'empreses a Japó i acostament al consumidor japonés, entre unes altres.

L'alcaldessa de Castelló ha destacat que ara “és més necessari que mai avançar cap a una nova etapa d'integració i solidaritat amb les nacions amb les quals compartim idea de progrés”. “Espanya i Japó hem d'estrényer els vincles que ens uneixen per a aprofitar els vents de futur”, ha recalcat.

Marco ha apuntat que amb l'organització d'aquest congrés, que està dirigit per Ramón Vilarroig, Castelló aspira a establir les bases per a unes noves relacions que ajuden a intercanviar i fomentar la cultura pròpia. “Les experiències que es plantegen en aquest congrés i els debats que se susciten seran els punts de partida per a aqueixa relació especial que volem construir amb Japó”, ha afirmat.

En aquest sentit, l'alcaldessa ha recordat que Castelló i Ube City han formalitzat un agermanament amb la pretensió d'impulsar projectes comuns. “Aquesta germanor que ens uneix és una oportunitat per a obrir un temps de concòrdia i de progrés”, ha dit.

La jornada de hui conclou amb un concert de música valenciana en la plaça Major.

Demà divendres, el congrés estarà dedicat a l'administració pública japonesa i els nous models de ciutat.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana