Castelló: El Consell Rector de Festes cesa a la Junta de Fetes de Castelló


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/11/190798_117166/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 21-11-2019
El Consell Rector de Festes cesa a la Junta de Fetes de Castelló

El Consell Rector de Festes ha aprovat hui amb set vots a favor (de la presidenta del Patronat Municipal de Festes, els quatre consellers de l'assemblea, el representant del PSPV i la representant de Podem), quatre vots en contra (de la vicepresidenta del Patronat, PP, Ciutadans i Vox); i l'abstenció del representant de Compromís, la proposta de la presidenta del Patronat Municipal de Festes, Pilar Escuder, en la qual s'acorda:

- Declarar conclòs el mandat de la Junta de Festes designada mitjançant decret de la presidència de 28 de juliol del 2018, agraint a tots i cadascun dels seus components els serveis prestats al servei d'aquest Patronat de l'Ajuntament.

- Suspendre la renovació de la Junta de Festes actual, sotmetent-ho al que resulte, si escau, del procés de modificació dels Estatuts del Patronat.

- Iniciar el procés de constitució d'un òrgan participatiu que, sota la direcció de la presidència, col•labore en l'organització de les Festes de la Magdalena 2020, en les quals es commemora el 75 aniversari de les festes fundacionals.

- Notificar el present acord als membres de la Junta de Festes, traslladant-los l'agraïment del Patronat de Festes pels serveis prestats a aquest.

- Comunicar el present acord als col•lectius festers perquè remeten les seues propostes de col•laboració en relació amb l'òrgan participatiu de coordinació fins al 28 de novembre del 2019.

En el Consell Rector s'ha oferit als components de la Junta de Festes la seua integració en aquest òrgan participatiu.

Aquesta proposta, avalada pels serveis jurídics de l'Ajuntament de Castelló, atén un criteri de prudència, ja que l'actual revisió dels estatuts del Patronat Municipal de Festes aconsella suspendre el procediment de renovació de la Junta de Festes, a fi d'acomodar els òrgans del Patronat a la regulació que s'establisca per l'Ajuntament.

El passat 3 de novembre es va tancar la comissió creada per a la revisió dels estatuts del Patronat Municipal de Festes, seguint un dels compromisos del Acord de Fadrell, «d’impulsar la revisió i aprovació d'uns nous Estatuts del Patronat de Festes» i, segons es va acordar també en la IV edició del Congrés Magdalener, celebrada en 2018.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana