Castelló: Marco posa en valor l'agermanament amb Ube en la clausura del Congrés Espanya-Europa-Japó


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/11/190837_117194/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/11/190837_117194/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/11/190837_117194/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 22-11-2019
Marco posa en valor l'agermanament amb Ube en la clausura del Congrés Espanya-Europa-Japó


L'alcaldessa destaca en el simposi la importància de "obrir espais de diàleg que ens permeten canalitzar un millor futur"

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha donat per clausurat el Congrés Internacional Espanya-Europa-Japó, qualificant de «èxit» aquesta primera edició i confiant que es puguen celebrar més en els pròxims anys «perquè és una gran oportunitat per a Castelló». «En temps complicats per a les relacions internacionals, cal obrir espais de diàleg que ens permeten canalitzar un millor futur per als nostres pobles», ha assegurat.

Precisament, els temes exposats en aquest congrés celebrat en el Planetari, sota la direcció de Ramón Vilarroig, han contribuït a aprofundir en la relació que Espanya vol mantindre amb un soci estratègic com el Japó.

«L'intercanvi d'informació i de coneixement sobre les realitats dels nostres dos països pot ajudar a plantejar un escenari de cooperació que permeta un desenvolupament econòmic sostenible i profitós per a tots», ha explicat Marco. En aquesta línia, ha recalcat que «des de l'alcaldia i des de l'Ajuntament de Castelló estem molt satisfets pel desenvolupament d'aquest congrés, que és la bestreta del Fòrum Espanya-Japó que la ciutat acollirà la setmana que ve». Un cimera bilateral del 25 al 27 de novembre.

Marco ha donat així per tancats dos dies de simposi, en el qual s'han desenvolupat 12 ponències d'experts de tots dos països i han permés analitzar i enfortir les relacions empresarials entre Espanya i Japó. Aquesta última jornada de hui s'ha centrat en les administracions públiques i en la mateixa ha participat l'alcaldessa, amb la ponència Agermanament Castelló-UBE. Una oportunitat d'intercanvi cultural i empresarial.

En aquesta conferència, l'alcaldessa ha ressaltat la figura de l'agermanament entre ciutats com un excel·lent camí per a col·laborar, intercanviar coneixements i aprendre mútuament de les experiències pròpies. «La relació entre Castelló i Ube és un bon exemple de l'enteniment i l'amistat entre dues ciutats. Hem aconseguit segellar una relació en la qual prevalen la bona sintonia, l'afecte, la coincidència d'interessos i els profunds llaços humans i econòmics».

Per a Marco, «és moment de reivindicar la vigència de l'agermanament i de remarcar l'oportunitat de primer nivell que tenim per a poder oferir les grans possibilitats comercials per a col·laborar i propiciar els intercanvis econòmics que generen riquesa als nostres pobles». «Sempre des del màxim respecte institucional entre totes dues ciutats, que han segellat el seu compromís de seguir mantenint el suport i col·laboració per a aconseguir un futur pròsper per a les seues respectives ciutadanies», ha apuntat.

«Les portes de Castelló estan obertes per a rebre delegacions japoneses interessades a conéixer les nostres bones pràctiques en la gestió municipal, en tots els àmbits: urbanístic, cultural, educatiu, turístic, esportiu, econòmic i social», ha conclòs la primera edila.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana