Castelló: Castelló fomenta l'art en xarxa per aturar la violència masclista


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/11/190843_117199/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/11/190843_117199/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/11/190843_117199/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/11/190843_117199/4_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 22-11-2019
Castelló fomenta l'art en xarxa per aturar la violència masclista
Ruiz: «aquesta obra és una mostra del potencial que té el treball i el suport en xarxa que impulsem des del Servei d'Igualtat per a que cap dona es trobe sola»El Passadís de les Arts ha estat hui el llenç sobre el qual s'ha creat la gran obra d'art col·lectiva de la La campanya 'Mulla't'. La iniciativa ha implicat a més 30 associacions i més d'un miler de veïnes i veïns de Castelló en l'elaboració de les peces que formen aquesta catifa de més de 80 metres quadrats i que s'ha elevat diversos metre sobre el sòl del parc Ribalta.
La regidora de Feminismes, Verònica Ruiz, i el regidor de Reciclatge, Ignasi Garcia, han visitat aquesta l'exposició efímera i han agraït el treball conjunt d'entitats i col·lectius de la ciutat. «Aquesta obra d'art és una mostra del que moltes mans juntes poden fer i és una mostra del potencial que té el treball i el suport en xarxa que impulsem des del Servei d'Igualtat per a que cap dona es trobe sola ni desprotegida davant d'una agressió masclista», ha assegurat Ruiz.
En la trobada d'aquest matí, diversos col·lectius i instituts de la ciutat han participat amb la realització de tallers, activitats de conscienciació i informació i en la lectura del manifest amb què han tancat l'acte. A més, l'actriu Paula Escamilla ha representat la peça «XX».
Així doncs, el Servei d'Igualtat d'Oportunitats (SIO) de Castelló s'ha unit als col·lectius feministes de la ciutat, a l'UJI i a la Diputació de Castelló per desenvolupar un completa programació amb la qual commemorarà el Dia Internacional per la Eliminació de la Violència de Gènere, de la qual Mulla't és una de les propostes. El consistori participarà a l'obra 'Elisa y Marcela, Historia que parece cuento', que se representarà el pròxim 26 en el Teatre del Raval. El 27, el mateix espai acollirà el passe de 'Difret', emmarcada dins del cicle de dona i cine. A més a més, el SIO ha desenvolupat un programa de prevenció comunitària en els IES i ha mostrat l'estudiantat nous models de masculinitat.
L'acte central d'aquesta programació serà la manifestació del 25 de novembre que començarà a la plaça Maria Agustina i que arribarà fins la plaça Major. Allí, representants públics i de les entitats implicades llegiran un manifest que evidenciarà «la condemna a qualsevol tipus de violència exercida sobre les dones en qualsevol àmbit, un posicionament molt necessari en una època en la qual es qüestiona el concepte de violència de gènere i certs sectors amenacen en retallar-nos drets i llibertats», ha assegurat la regidora de Feminismes de Castelló, Verònica Ruiz.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana