Castelló: Comunicat del Grup Municipal Compromís per Castelló pel sobreseïment de la causa oberta contra Ali Brancal, Enric Nomdedéu i Miquel Torres


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 22-11-2019
 

El portaveu del grup municipal de Compromís per Castelló, Ignasi Garcia, ha assegurat que "la justícia ha parlat i ens ha donat la raó" en relació al sobreseïment de la causa oberta contra la exvicealcaldessa de Castelló, Ali Brancal; l'actual secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, i l'assessor del grup municipal, Miquel Torres.

L'edil ha assenyalat que "aquest decisió de la jutgessa demostra que Compromís tenia raó i que es va utilitzar la justícia de forma interessada". García ha denunciat que "el Partit Popular haguera estat quatre anys per a presentar una demanda i així fer mal a Compromís de cara a les eleccions". Ara "ha quedat demostrat que el que ells deia no era cert. És evident que tots els que els han seguit el joc a la dreta hauran de prendre consciència del mal fet a persones com Enric Nomdedéu i Ali Brancal".

Garcia també ha lamentat la falta d'ètica demostrada pel PP a l'hora de "utilitzar la justícia com no tocava". Així doncs, segons marca la disposició judicial, s'activa ara l'arxivament d'aquestes actuacions i queda provat que cap de les acusacions de malversació cursades contra els implicats era certa, per la qual cosa "esperem una disculpa pública que ajude a restaurar el bon nom d'aquests polítics i que compense, encara que només en part, el patiment de l'últim any".

Cal destacar que l'acte de la jutgessa detalla que no existeixen "indicis de perpetració per ls investigats del delicte que justifiquen la prossecució de les actuacions". El text també explica que la resolució serà remesa a la Sindicatura de Comptes per si existiren responsabilitats administratives.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana