Castelló: 'Dones Immortals', el nou itinerari del MUCC, triomfa en la seua estrena


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/12/191557_117817/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/12/191557_117817/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/12/191557_117817/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 14-12-2019
'Dones Immortals', el nou itinerari del MUCC, triomfa en la seua estrenaVora 80 persones han fet el recorregut guiat per Queta Ródenas i que dona a conéixer les contribucions de 23 dones que descansen al cementeri Castelló


Les visites de l'itinerari autoguiat han estat impulsades per Cultura per tal de reconéixer les contribucions de 23 dones que descansen a la ciutat. Artistes, científiques, docents, polítiques, escriptores o advocades protagonitzen una proposta que "enriqueix encara més l'oferta del MUCC i ens permet fer una viatge a èpoques de la història recent de Castelló per conèixer millor la nostra ciutat", ha assenyalat la directora del museu, Ana Meseguer.
Així doncs, les rutes guiades per Ródenas tornaran a celebrar-se els dies 28 de desembre i 11 i 25 de gener. Malgrat ser una activitat gratuïta, serà necessari reserva plaça prèviament.

D'altra banda, el públic pot completar el recorregut de manera lliure i en qualsevol moment de l'horari d'obertura del cementeri amb l'audioguia i el llibret editat pel consistori disponibles a l'entrada de la instal·lació municipal.
Cal destacar que Dones Immortals naix arrel del treball de documentació i redacció realitzat per Queta Ródenas, plasmat en el llibret de l'itinerari dissenyat per Marta Negre. Les dades emprades provenen del Registre Civil de Castelló, l'Arxiu Històric Provincial, l'Arxiu Històric Municipal de Castelló o l'Arxiu del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica, entre d'altres. En la iniciativa ha col·laborat també el Servei d'Igualtat d'Oportunitats (SIO) de l'Ajuntament de Castelló.
Tota la informació necessària està disponible en la pàgina web www.mucc.es, on es podrà descarregar l'àudio guia per a fer el recorregut, o bé escoltar-la en línia, i també en l'Oficina de Turisme. Tant ací com al cementeri es podrà recollir el fullet informatiu editat en quatre llengües (valencià, castellà, anglés i francés). 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana