Castelló: Navarro reivindica a la CHJ el manteniment dels llits de rius i barrancs de Castelló


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/1/192404_118544/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 18-01-2020
Navarro reivindica a la CHJ el manteniment dels llits de rius i barrancs de CastellóEl regidor de Transició Ecològica destaca el paper de la vegetació com a drenatge però demana a la Confederació que actue contra espècies colonitzadores que afecten l'alleujament de l'aigua

El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, reivindica a la Confederació Hidrogràfica del Júcar (CHJ) el manteniment dels llits de rius i barrancs situats en zona no urbanes Castelló.

El regidor subratlla que des de l'Ajuntament "apostem per respostes sostenibles on la vegetació juga un paper fonamental en el drenatge de l'aigua pluvial, però aquesta vegetació requereix de manteniment perquè no es produïsca la proliferació d'espècies colonitzadores d'aquests espais que en èpoques d'avingudes puguen arribar a obstruir el pas de l'aigua".

Navarro ha remés un escrit a la CHJ en la qual reclama la retirada de vegetació colonitzadora en cinc llits de la ciutat en advertir que aquesta circumstància afecta a l'alleujament dels mateixos davant possibles episodis de pluges. El manteniment dels llits situats fora del nucli urbà són competència de la Confederació.

Els trams en qüestió estan en el riu Sec, Barranc de la Urbanització de Tossal Gro, Barranc del Sol i dos en el Barranc de la Magdalena.

"La totalitat dels trams inclosos es troben en zones no urbanes, observant-se en tots ells l'existència de vegetació amb un creixement tal que es produeix una pèrdua significativa de la capacitat de desguàs dels llits", afirma el regidor de Transició Ecològic en la carta enviada a la CHJ

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana