Castelló: Garrido aplaudeix la creació del nou Sindicat de Llogaters de Castelló


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/2/193596_119586/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 20-02-2020
Garrido aplaudeix la creació del nou Sindicat de Llogaters de Castelló

La regidora d'Habitatge de l'Ajuntament de Castelló, María Jesús Garrido, aplaudeix la creació del nou sindicat de Llogaters de Castelló, un col·lectiu que naix amb l'objectiu de defensar els drets dels inquilins davant “els abusos” en el mercat del lloguer dels fons d'inversió.

La regidora d'Habitatge i el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, assistiran a la presentació del Sindicat de Llogaters, que tindrà lloc aquest dissabte, a les 11 hores, en el Espai Cultural del Menador. Informa que el Sindicat d'Inquilins està format per prop d'una quarantena de persones, la majoria residents en el Raval Universitari, on antics habitatges de protecció pública (VPO) han sigut adquirides per fons voltor després de perdre la seua qualificació. Lamenta que els citats fons han provocat un augment d'un 50% en els lloguers.

La regidora destaca la mobilització de la societat civil davant la pressió dels fons voltor i ressalta que el Govern central, entre altres mesures, preveu posar en marxa una regularització dels preus màxims del lloguer en zones tensionades, com pot ser el Raval Universitari. Garrido ja va assistir fa dues setmanes a la protesta veïnal que va tindre lloc en l'exterior d'un bloc de cases del Raval en el qual hi havia una ordre de desnonament que finalment va ser suspesa. També espera que el Consell reglamente la Llei de Funció Social d'Habitatge quant a les mesures d'inspecció i sanció que contempla en els habitatges buits de grans forquetes.

Subratlla que la Regidoria d'Habitatge continua intensificant les gestions per a augmentar el parc d'habitatge social. D'una banda, tramita el pla de compra d'habitatge públic per a lloguer social, una actuació dotada en 1,8 milions. I en segon lloc, impulsa unes noves bases de la bossa del lloguer social municipal. En aquest últim cas, el departament de Garrit inclourà el pagament d'un incentiu als propietaris de 1.500 euros per a animar-los a cedir pisos per a lloguer social. Aquest abonament es realitzara a any vençut. Els participants també comptarien amb fins a 3.500 euros en el cas d'impagaments i desperfectes i una subvenció de l'IBI del 90%.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana