Castelló: Ros: "La signatura del primer conveni col·lectiu és un gol a la discriminació"


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 21-02-2020
 


La diputada nacional del PSPV-PSOE per Castelló i secretària executiva contra la Violència de Gènere del PSOE lamenta que "les futbolistes hagen patit durant dècades unes condicions indignes"
La diputada nacional del PSPV-PSOE per Castelló i secretària executiva contra la Violència de Gènere del PSOE, Susana Ros, ha manifestat que la signatura del primer conveni col·lectiu per al futbol femení a Espanya "és un gol contra la discriminació". "El Congrés ha acollit esta setmana la signatura del primer conveni col·lectiu de futbol femení del nostre país en el que ha sigut un fet històric i un exemple que continuem treballant per la igualtat en l'esport", diu la diputada.
Ros assenyala que "des del PSOE ens felicitem per este acord perquè el futbol no és només cosa d'homes". "És un esport que també practiquen milers de dones a Espanya a les quals se'ls ha donat l'esquena. Les nostres futbolistes han patit durant dècades unes condicions indignes i ja és hora que es comence a revertir esta situació", assenyala la diputada del PSPV-PSOE per Castelló.
La secretària executiva contra la Violència de Gènere ressalta que "és cert que només és el primer pas i que queda molt per recórrer, però és també l'inici d'un camí que no té volta arrere perquè les nostres futbolistes abandonen la discriminació en tots els àmbits que han patit des de dècades i el masclisme que caracteritza l'esport".
"Les nostres dones i la societat espanyola ho mereixerien i estem segures que guanyarem este partit perquè les nostres futbolistes puguen exercir la seua professió amb dignitat. Per això, les i els socialistes celebrem l'acord i ratifiquem el compromís del govern de Pedro Sánchez a favor de la igualtat, també en l'esport", afirma Ros.
Cal recordar que el partit socialista sempre ha apostat per posar en valor la situació de les futbolistes femenines de primera divisió amb la signatura d'un conveni col·lectiu que els permeta avançar en els seus drets laborals i salarials. 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana