Castelló: La rectora de l'UJI viatja a Brussel·les per a reforçar l'estratègia d'internacionalització de la Universitat


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/2/193690_119669/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/2/193690_119669/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/2/193690_119669/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/2/193690_119669/4_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 23-02-2020
La rectora de l'UJI viatja a Brussel·les per a reforçar l'estratègia d'internacionalització de la UniversitatUna delegació de la Universitat Jaume I encapçalada per la rectora, Eva Alcón, ha viatjat aquesta setmana a Brussel·les per a reforçar els vincles amb les principals Institucions europees i avançar en l'estratègia d'internacionalització de l'UJI. A més de la rectora, també han participat en aquesta tasca institucional el vicerector d'Internacionalització i Cooperació, Joan Antoni Martín; la vicerectora adjunta de Mobilitat i Pràctiques Internacionals, Eva Camacho, i personal d'Euro FUE-UJI.

La visita oficial, amb dia i mig de duració, ha inclòs nou reunions amb representants de diferents institucions de la Unió Europea i agències d'investigació, així com la presentació de CURE Alliance, el consorci d'universitats europees que lidera la Jaume I que aglutina a sis centres de formació superior d'Espanya, Portugal, França, Itàlia, Alemanya i Polònia.

La rectora Eva Alcón ha fet una valoració molt positiva del viatge a la capital europea i ha expressat la seua aposta «perquè l'UJI tinga veu a Europa i siga una universitat reconeguda internacionalment». A més de la presentació del consorci CURE Alliance, la delegació de l'UJI també ha traslladat la seua voluntat de potenciar la internacionalització en àmbits com la formació i la investigació, ha subratllat la importància de comptar amb suport europeu per a màsters Erasmus Mundus i programes d'intercanvi amb altres universitats i s'ha interessat pels canvis en programes com Erasmus+ i els Horizon Europe.

L'agenda oficial ha inclòs reunions amb representants de la Comissió Europea, com el gabinet de la comissària Mariya Gabriel, responsable d'Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut així com la Project Officer en la Unitat de Política d'Educació Superior. Quant al Parlament Europeu, s'ha mantingut una reunió amb l'eurodiputat Domènec Ruiz Devesa; amb la vicepresidenta de la Comissió de Drets de la Dona i Igualtat de Gènere, Eugenia Rodríguez, i amb la vicepresidenta de la Comissió Desenvolupament Regional, Isabel Benjumea.

La delegació encapçalada per la rectora també ha mantingut trobades amb la Secció d'Ocupació, Assumptes Socials i Ciutadania del Comité Econòmic i Social, amb la directora de la Xarxa d'Investigació i Innovació de les Regions Europees (ERRIN), Pirita Lindholm; els consellers d'R+D de la Representació Permanent d'Espanya davant la UE i la Fundació Comunitat Valenciana Regió Europea.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana