Castelló: Ruiz: «Vox condemna milions de dones a cobrar menys pel seu treball i destrueix tota la tasca de consens que hem fet»


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 24-02-2020
 
Per primera vegada, Castelló no aprovarà cap declaració institucional pel 8 de març, Dia Internacional de les Dones
La portaveu adjunta de Compromís per Castelló, Verònica Ruiz, ha lamentat el veto de Vox a la proposta de declaració institucional amb motiu de la celebració del 8 de març, un text que sí que ha rebut el suport de la resta de grups municipals. Aquesta, serà la primera vegada que el ple de la ciutat no faça cap pronunciament de suport en relació al del Dia Internacional de les Dones.

Amb aquest posicionament, «Vox condemna milions de dones a cobrar menys que els homes pel seu treball i destrueix tota la tasca de consens que hem fet durant setmanes per a aconseguir el suport de tots els grups i traure endavant la declaració institucional», ha afirmat la regidora de Compromís per Castelló. «És lamentable que siguen còmplices d'una situació que discrimina, vulnera els drets i limita la llibertat de tantíssimes dones a l'Estat espanyol i arreu del món», ha afegit Ruiz.

I és que la proposta de Compromís inclou diverses mesures per controlar que es respecte la igualtat salaria amb inspecció del treball i de la seguretat social, a més de demanar l'aplicació de sancions a les empreses que paguen menys a les dones. Compromís per Castelló també vol cursar una sol·licitud de la ratificació per part del govern estatal del Conveni 186 de la OIT (Organització Internacional del Treball) per a la dignificació del treball a la llar i les cures, orientat a «donar valor la faena de totes eixes persones que s'ocupen de tindre cura de majors i menuts i menudes, una tasca que implica un gran sacrifici i que ni es retribueix ni es reconeix socialment», en paraules de Ruiz.

La declaració vetada per la ultradreta posa l'atenció sobre l'escletxa salarial i reclama un finançament just per al País Valencià amb la finalitat de desenvolupar les polítiques d'igualtat orientades a aconseguir acabar amb les discriminacions per qüestió de gènere. A més, el text de la coalició valencianista recorda a la Generalitat Valenciana i al Govern d'Espanya que han de continuar desenvolupant polítiques d'igualtat i contra ala violència masclista i insta els partits polítics amb representació al Congrés i al Senat a presentar propostes i que agilitzen els processos per tal d'aprovar les lleis que afecten aquesta matèria.

La dreta tomba la regulació de la «charlotada»

Els partits de la dreta també han bloquejat la declaració presentada pels partits de l'Acord de Fadrell per tal d'instar a la Direcció General per a l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública de la Generalitat Valenciana, a no autoritzar l'espectacle de la «charlotada» durant les Festes de la Magdalena, en compliment de la normativa vigent i en respecte a les persones amb acondroplàsia. Com recull el text i com afirma el Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), aquest espectacle «denigra les persones amb acondroplàsia».

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana