Castelló: Castelló celebra el Dia Mundial de les Malalties Rares


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/2/193863_119824/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 28-02-2020
Castelló celebra el Dia Mundial de les Malalties Rares

La plaça de Les Aules acull diverses activitats i tallers aquest dissabte per a visibilitzar i concienciar sobre aquestes malalties

La ciutat de Castelló celebra aquest dissabte el Dia Mundial de les Malalties Rares o Minoritàries. Amb motiu d'aquest dia, la Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Castelló, juntament amb l'Associació de Malalties Minoritàries de la Comunitat Valenciana, la Fundació Atròfia Muscular Espinal, l'Associació MEF2C, l'Associació RETT de Castelló, l'Associació de Esclerodermia de Castelló (ADEC), l'Associació d'Afectats CDKL5 i Aludme (Associació Distonia Mioclónica), han organitzat una jornada que es desenvoluparà de 10.30 hores a 14.00 hores en la plaça de Les Aules de Castelló.

És el primer any que se celebra aquesta jornada a Castelló que, sota el lema 'Jo no sóc rar@, l'estranya és la meua malaltia', pretén donar visibilitat a totes aquelles persones que pateixen aquest tipus de malalties.

El regidor de Benestar Social, José Luís López, ha manifestat que amb aquesta jornada es pretén visibilitzar a les persones que puguen patir una d'aquestes malalties i, sobretot, "fer una crida per a impulsar la inversió en investigació i tractaments". López ha convidat a tota la ciutadania a participar en les diferents activitats i tallers que tindran lloc al llarg del matí del dissabte.

Entre altres activitats, s'ha previst diverses actuacions des de les 10.30 hores del matí i diversos tallers de música, bàsquet, robòtica i jocs tradicionals. A més, les associacions participants disposaran de taules informatives per a difondre la labor que realitzen i conscienciar sobre les Malalties Minoritàries.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana