Castelló: Missatge institucional de l'alcaldessa de Castelló


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 20-03-2020
 


Des del passat cap de setmana estem vivint una situació excepcional, de gran envergadura, que hem d'assimilar i davant la qual la ciutadania ja està donant exemple. Perquè la població de Castelló està demostrant la seua responsabilitat i civisme des del primer moment. Com a alcaldessa, em sent molt orgullosa de totes i tots vosaltres.

Des de l'Ajuntament no hem deixat de treballar en el desenvolupament d'un Pla de Contingència que inclou mesures urgents per a combatre aquesta greu situació i poder protegir a la població.

Davant aquesta emergència inèdita i excepcional es vol garantir els drets de la ciutadania, especialment l'atenció a les persones en risc d'exclusió social, el pagament a proveïdors i la protecció de les persones i dels béns.

Per això, el pressupost d'aquest Ajuntament, els recursos d'aquesta administració pública, estaran al servei de les necessitats derivades de l'emergència sanitària. No pot ser d'una altra manera.

Sàpien que en aquest Ajuntament, alhora que gestionem les mesures urgents, estem treballant també amb la mirada posada en el dia després d'aquesta crisi, planificant una resposta econòmica i fiscal amb l'objectiu de mitigar els efectes que aquesta situació genera en les famílies.

Vull aprofitar aquest missatge per a donar les gràcies a aqueixes veïnes i veïns que ixen cada dia a aplaudir als qui s'estan deixant la pell als hospitals, ambulatoris, a les forces de seguretat de l'Estat, a la nostra Policia Local. Gràcies per la vostra convivència tan pròxima i amable.

Jo també em sume. Gràcies a tot el personal sanitari, gràcies per cuidar-nos, protegir-nos i curar-nos.

Gràcies a la solidaritat castellonenca i als serveis socials que estan atenent les persones més vulnerables.

Gràcies per atendre també i no abandonar a les dones víctimes de la violència masclista que en aquest confinament estan convivint amb el seu maltractador. Han de saber que no estan soles i que els serveis d'atenció segueixen a la seua disposició.

Gràcies a totes aqueixes persones, dones en la seua majoria, que aquests dies continuen treballant en les caixes dels supermercats, netejant oficines i hospitals, cuidant de les persones majors i dependents... En definitiva, assumint tasques que són fonamentals, hui i sempre, però la importància de les quals s'evidencia encara més en un moment com aquest.

Gràcies al comerç, als qui solidàriament ja vau començar a tancar els vostres negocis abans que es declarara l'estat d'alarma.

Gràcies als qui treballeu en el sector del transport de mercaderies, als qui conduïu els autobusos, els taxis, per a facilitar que la gent puga desplaçar-se en cas de necessitat.

Gràcies als qui des de casa esteu compartint iniciatives, consells, jocs... per a fer més suportables aquests dies.

Vull transmetre el meu agraïment també al món de la festa, que ens ha unit des de l'alegria i l'esperança, als pregoners grans i xicotets que ens han recitat el Pregó, a la gent de la música que està aportant el seu talent des de balcons i finestres.

Moltes gràcies en nom de la Corporació Municipal i de l'Ajuntament de Castelló.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana