Castelló: Blanch destaca les mesures dels governs socialistes per a minimitzar l'impacte del Covid-19 en autònoms i autònomes


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/3/194828_120592/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 28-03-2020
Blanch destaca les mesures dels governs socialistes per a minimitzar l'impacte del Covid-19 en autònoms i autònomes

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló valora la coordinació entre els presidents socialistes Ximo Puig i Pedro Sánchez per a donar liquiditat a les treballadores i treballadors per compte propiEl secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic, Ernest Blanch, ha valorat les mesures aprovades pels governs socialistes de Pedro Sánchez i Ximo Puig per a minimitzar les conseqüències que l'emergència sanitària del Covid-19 puga ocasionar a les treballadores i treballadors autònoms.
Blanch considera que "en una situació d'excepcionalitat com en la que ens trobem, les administracions públiques tenen l'obligació d'adoptar les accions oportunes per a alleujar l'impacte social i econòmic que està tenint l'Estat d'Alarma, i així ho està fent, amb la màxima celeritat, els presidents Pedro Sánchez i Ximo Puig".
Així, el dirigent socialista de les comarques de Castelló destaca les primeres mesures adoptades pel Govern d'Espanya a través del Reial Decret del 17 de març i les aprovades ara pel Govern del Botànic, "en un exemple més de coordinació entre l'administració autonòmica amb el Govern d'Espanya". "El treball conjunt que han dut a terme els presidents socialistes Pedro Sánchez i Ximo Puig en matèria econòmica ha donat com a resultat un paquet de mesures amb les qual es protegeix al treballador per compte propi per a fer front a l'impacte del Covid-19", apunta el diputat autonòmic.
Blanch ha ressaltat la "disposició d'escolta" del president Ximo Puig en reunions amb la patronal i els sindicats "on s'han atés les circumstàncies dels autònoms i autònomes, que rebran ajudes econòmiques directes, bé perquè es poden veure obligats a tancar els seus negocis, o perquè registren pèrdues derivades per la crisi del coronavirus".
A més, Blanch recorda que, precisament els autònoms, ja van tindre un "paper destacat" i una "especial consideració" en l'acord de Govern entre PSOE i Podem amb l'aplicació d'un sistema de cotització per ingressos reals per als treballadors per compte propi.
Decrets aprovats

Dimarts passat 17 de març el Consell de Ministres va aprovar un Reial Decret Llei amb tota una bateria de mesures per a fer front a l'impacte social i econòmic que el país està patint a conseqüència del Covd-19. Dins d'este Reial Decret hi ha tot un paquet de mesures que afecten treballadors assalariats i autònoms.
Així, es va aprovar l'exoneració del pagament de cotitzacions socials a les empreses que duguen a terme un ERTE i la prestació extraordinària per a autònoms per cessament d'activitat, que implica que el beneficiari cobrarà la prestació, no pagarà la quota d'autònoms i, a més, durant el temps que dure la prestació, se li tindrà per cotitzat a l'efecte de Seguretat Social.
Ara, a estes primeres mesures del Govern progressista de coalició de Pedro Sánchez se suma el Decret Llei de Mesures Urgents de Suport Econòmic i Financer als treballadors autònoms i de caràcter tributari aprovat pel ple del Consell que estableix ajudes directes de 1.500 euros, en el cas de negocis que hagen hagut de tancar, i de 750 euros per als quals, no havent sigut obligats a tancar, hagen patit disminució ingressos en les condicions que estableix el Reial Decret 463/2020, de 14 de març, que declara l'Estat d'Alarma per l'emergència de salut pública ocasionada pel Covid-19.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana