Castelló: La Diòcesi Segorbe-Castelló deixa en suspens les dates de la Primera Comunió i la Confirmació


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/3/194839_120602/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 29-03-2020
La Diòcesi Segorbe-Castelló deixa en suspens les dates de la Primera Comunió i la Confirmació

La Diòcesi Segorbe-Castelló ha decidit "deixar en suspens" les dates de la Primera Comunió com *consencuencia de la pandèmia del Coronavirus i la incertesa de la duració d'aquesta.
Així ho ha fet públic el Vicari General, Javier Aparici, en un comunicat oficial i com a resposta a les reiterades consultes formulades pels sacerdots de les diferents parròquies de la Diòcesi. En el comunicat es fa referència que en aquests moments "cal atendre's a les disposicions de les autoritats governatives i sanitàries".
De la mateixa manera, també queden en suspens les dates per a la Confirmació.

Text íntegre del comunicat:
"Tal com s'indicava en les disposicions davant el *coronavirus publicades per la Rectoria General el passat 12 de març, vam demanar als rectors que, en diàleg amb les famílies, afronten aquest tema, dins de la deguda prudència i les indicacions de les autoritats sanitàries.
En aquest moment no es pot predir la duració d'aquesta pandèmia. Pel que les dates previstes per a les Primeres Comunions queden en suspens. Cal atindre's a les disposicions de les autoritats governatives i sanitàries sobre el confinament i les reunions de persones. Considerem que en aquest moment el més prudent és esperar per a fixar noves dates per a la celebració de les Primeres Comunions. Quan les disposicions governatives ho permeten, cada sacerdot valorarà amb les famílies la millor data per a la seua celebració, tenint en compte la realitat de la parròquia i el calendari litúrgic i local.
És recomanable la sobrietat en aquestes celebracions, més si cap, ara, en aquests moments de dificultat. Amb el canvi de dates és bon moment per a reflexionar-lo amb les famílies.
Les dates per a l'administració del Sagrament de la Confirmació també queden posposades mentre que les autoritats no alcen el confinament i autoritzen la reunió d'un grup nombrós de persones. Els rectors, d'acord amb la Secretaria particular del Sr. Bisbe, buscaran la data més apropiada per a la seua administració.
La celebració del Sagrament de la Confirmació d'adults, programada per al 30 de maig en la S.I. Cocatedral de Santa María de Castelló de la Plana, es manté a l'espera de les disposicions de les autoritats governatives i sanitàries.
L'administració dels sagraments de la Iniciació Cristiana dels *catecúmenos adults, prevista per a la Vigília Pasqual -dia 11 d'abril-, queda posposada fins que les disposicions governatives i sanitàries possibiliten la seua celebració. Recordem que els rectors en les parròquies dels quals hi haja xiquets majors de 7 anys sense batejar, que desitgen rebre la Primera Comunió, han de sol·licitar l'autorització del Sr. Bisbe (a través de la Delegació de Catequesi) per a poder administrar-los el Baptisme abans de rebre la Primera Comunió".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana