Castelló: CSIF: 'El contagi de sanitaris a Castelló és 8 punts superior a la mitjana nacional pel retard dels EPI'


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 31-03-2020
 

El sindicat CSIF ha presentat una denúncia a la Inspecció de Treball en la qual adverteix a la Generalitat Valenciana que la seua afirmació que hi havia suficients EPIS repartint-se, quan no era cert, “podria ser constitutiva de delicte i ha resultat desastrosa per als sanitaris de la província”. CSIF exigeix que s'investigue a la Direcció dels diferents Departaments de Salut per a esbrinar qui estaria obstaculitzant aqueix repartiment que, segons la consellera, Ana Barceló, s'havia iniciat fa setmanes.
La Central Sindical recorda que segons les dades de la pròpia conselleria de *Sanitat la falta generalitzada d'equips de protecció (*EPIS) que pateixen els empleats públics de la sanitat ha portat al fet que “a Castelló pràcticament un de cada 4 infectats és un professional sanitari”. Un 22% en la xifra de personal contagiat pel *Covid-19 situa l'estadística provincial 8 punts percentuals per damunt de la mitjana nacional (14%) que reporta el propi Ministeri de Sanitat sobre el nombre de sanitaris infectats en el disseté dia de l'Estat d'Alarma. “Encara en els dies menys crítics per al personal, com el passat dia 26 de març, les xifres de Castelló situaven en el 17,2% el percentatge de sanitaris contagiats, números que varien diàriament però sempre per damunt de la mitjana nacional des de l'inici de la crisi.
CSIF ja va posar el focus d'atenció en l'àmbit sanitari, on “el personal està molt molest perquè el seu compromís és honest i no hi ha suficients *EPIS; els metges estan amb màscares quirúrgiques que no els protegeixen i damunt compartint-les; no hi ha bates per a tots i el súmmum és que estan rebent avisos que sonen a amenaces perquè no divulguen aquestes deficiències”, “una actitud -van vaticinar- que només pot provocar l'efecte contrari”.
El sindicat estudia ara quin percentatge es maneja quant a les infeccions del personal de residències, “sospitem que també liderem en nombre de contagis percentuals”, i es refereix a les xifres que ahir va facilitar la consellera sobre els contagis en residències de Castelló, on va parlar que de per els 50 contagis registrats entre pacients, altres 14 eren de personal emprat i això es tradueix en “un 21,8% del personal que atén els pacients” víctimes també de la falta de protecció, “xifres inassumibles per al funcionament del sistema” conclou CSIF.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana