Castelló: Ajuntament i Generalitat reforcen la col·laboració d'efectius i recursos d'emergències davant la covid-19


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 31-03-2020
 

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha mantingut aquest dimarts una reunió per videoconferència amb la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, en la qual han participat també l'alcalde de València, Joan Ribó, l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, i el d'Elx, Carlos González. Durant aquesta trobada s'ha presentat el Pla de Suport i Coordinació Municipal posat en marxa per l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències amb la finalitat de reforçar la col·laboració de tots els recursos tècnics i humans per a garantir les necessitats bàsiques de la població. En la reunió, l'alcaldessa ha explicat les actuacions que s'estan realitzant des de diferents àrees municipals i ha traslladat la necessitat de sumar esforços entre administracions per a garantir l'assistència a les persones sense llar durant la crisi per coronavirus.

"Una de les principals prioritats de l'Ajuntament de Castelló ha sigut la d'ampliar i garantir l'assistència social de la ciutadania davant la crisi de la covid-19. Per això, vam posar en marxa des del primer moment un Servei d'Emergència Social que cada dia atén en els seus domicilis a les persones majors, dependents i més vulnerables davant el coronavirus", ha apuntat Marco. En aquest sentit, l'alcaldessa ha valorat positivament el pla que implicarà un reforç de la col·laboració entre efectius i recursos entre totes dues administracions per a fer front a les necessitats de la població. A més, Marco ha recalcat en la trobada la necessitat de unir esforços per a garantir l'atenció a les persones sense llar mentre dure aquesta crisi sanitària i social.

En aquest sentit, l'alcaldessa ha explicat que l'Ajuntament de Castelló ha habilitat un alberg provisional per a duplicar la capacitat de l'actual alberg municipal i garantir l'atenció de les persones sense llar mentre dure la crisi per coronavirus. Aquesta situació, sumada als episodis d'inclemències meteorològiques i al tancament de parcs i instal·lacions públiques, està repercutint en un augment de demanda d'aquesta mena de recursos. "És per això que necessitem que totes les administracions conjuminem esforços per a donar resposta a les necessitats dels més vulnerables", ha apuntat.

El Pla de Suport i Coordinació Municipal implica la participació a la província de Castelló de 997 Policies Locals, 113 efectius de Protecció Civil, 17 unitats del servei de bombers forestals i 19 agrupacions locals de Creu Roja.

En aquest sentit, el Servei de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament (SPEIS) de Castelló realitza actuacions de desinfecció diària de vehicles i dependències pròpies del servei, així com dels equips individuals i comuns. També ha actuat en la desinfecció de dependències municipals, vehicles de la Policia Local, Policia Nacional, Policia Autonòmica i ambulàncies.

El personal del cos municipal de bombers i de l'Agrupació Local de Voluntariat de Protecció Civil ha realitzat a més tasques com el repartiment a domicili de 30 kits de medicaments a pacients oncològics de l'Hospital Provincial; ha preparat i repartit pantalles de protecció per a sanitaris dels hospitals; ha participat en el muntatge de llits per a l'alberg provisional de persones sense llar i ha col·laborat amb l'UME en matèria de formació de voluntariat per a la desinfecció viària i d'instal·lacions.

Per part seua, la Policia Local ha realitzat més de 360 denúncies per incompliments de les restriccions contemplades en el Reial decret d'estat d'alarma per coronavirus i realitzat sis detencions.La alcaldesa de Castelló, Amparo Marco, ha mantenido este martes una reunión por videoconferencia con la consellera de Justicia, Interior y Administración Pública, Gabriela Bravo, en la que han participado también el alcalde de València, Joan Ribó, el alcalde de Alicante, Luis Barcala, y el de Elche, Carlos González. Durante este encuentro se ha presentado el Plan de Apoyo y Coordinación Municipal puesto en marcha por la Agencia Valenciana de Seguridad y Respuesta a las Emergencias con el fin de reforzar la colaboración de todos los recursos técnicos y humanos para garantizar las necesidades básicas de la población. En la reunión, la alcaldesa ha explicado las actuaciones que se están realizando desde distintas áreas municipales y ha trasladado la necesidad de sumar esfuerzos entre administraciones para garantizar la asistencia a las personas sin hogar durante la crisis por coronavirus.

"Una de las principales prioridades del Ayuntamiento de Castelló ha sido la de ampliar y garantizar la asistencia social de la ciudadanía ante la crisis de la covid-19. Por ello, pusimos en marcha desde el primer momento un Servicio de Emergencia Social que cada día atiende en sus domicilios a las personas mayores, dependientes y más vulnerables ante el coronavirus", ha apuntado Marco. En este sentido, la alcaldesa ha valorado positivamente el plan que implicará un refuerzo de la colaboración entre efectivos y recursos entre ambas administraciones para hacer frente a las necesidades de la población. Además, Marco ha recalcado en el encuentro la necesidad de aunar esfuerzos para garantizar la atención a las personas sin hogar mientras dure esta crisis sanitaria y social.

En este sentido, la alcaldesa ha explicado que el Ayuntamiento de Castelló ha habilitado un albergue provisional para duplicar la capacidad del actual albergue municipal y garantizar la atención de las personas sin hogar mientras dure la crisis por coronavirus. Esta situación, sumada a los episodios de inclemencias meteorológicas y al cierre de parques e instalaciones públicas, está repercutiendo en un aumento de demanda de este tipo de recursos. "Es por ello que necesitamos que todas las administraciones aunemos esfuerzos para dar respuesta a las necesidades de los más vulnerables", ha apuntado.

El Plan de Apoyo y Coordinación Municipal implica la participación en la provincia de Castellón de 997 Policías Locales, 113 efectivos de Protección Civil, 17 unidades del servicio de bomberos forestales y 19 agrupaciones locales de Cruz Roja.

En este sentido, el Servicio de Prevención, Extinción de Incendios y Salvamento (SPEIS) de Castelló viene realizando actuaciones de desinfección diaria de vehículos y dependencias propias del servicio, así como de los equipos individuales y comunes. También ha actuado en la desinfección de dependencias municipales, vehículos de la Policía Local, Policía Nacional, Policía Autonómica y ambulancias.

El personal del cuerpo municipal de bomberos y de la Agrupación Local de Voluntariado de Protección Civil ha realizado además tareas como el reparto a domicilio de 30 kits de medicamentos a pacientes oncológicos del Hospital Provincial; ha preparado y repartido pantallas de protección para sanitarios de los hospitales; ha participado en el montaje de camas para el albergue provisional de personas sin hogar y ha colaborado con la UME en materia de formación de voluntariado para la desinfección vial y de instalaciones.

Por su parte, la Policía Local ha realizado más de 360 denuncias por incumplimientos de las restricciones contempladas en el Real Decreto de estado de alarma por coronavirus y realizado seis detenciones.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana