Castelló: La crisi del Coronavirus afona les matriculacions de vehicles en un 70%


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/4/194916_120661/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 01-04-2020
La crisi del Coronavirus afona les matriculacions de vehicles en un 70%

Les matriculacions de vehicles han patit al llarg del mes de març una caiguda de quasi el 50% en la Comunitat Valenciana, una xifra que els concessionaris asseguren que s'acosta al 90% per a la segona quinzena del mes.
En concret, els turismes i tot terrenys van patir un greu descens el mes de març
amb un 69,3%, és a dir, es van vendre 37.644 unitats. Pel que respecta a les
matriculacions de vehicles comercials lleugers, la caiguda va ser una mica menor, però molt similar, del 67,2% respecte del mateix mes de 2019, fins a les 6.703 unitats.
Pel que fa als vehicles industrials, autobusos, autocars i microbusos, el mes de març es va tancar amb una reducció de les vendes del 36,8%.
Es tracta d'unes caigudes "per davall del nivell dels pitjors mesos de la crisi econòmica. Tots els segments retallen les seues vendes, però les vendes de turismes i vehicles comercials lleugers perden quasi dos terços de les seues vendes habituals. En el cas dels turismes, s'ha passat de comercialitzar una mitjana de 4.500 unitats diàries a registrar jornades amb 200 lliuraments".
I afig que el canal més afectat és el de *alquiladores, en frenar-se totalment les activitats relacionades amb el turisme just abans de la campanya de Setmana Santa. Només s'han comercialitzat una mica més de 500 unitats en els dies de l'estat d'alarma per a aquest canal. Les vendes registrades en el canal de particulars i empreses en els últims 15 dies del mes, durant l'obligat confinament, responen, quasi amb tota seguretat, a operacions realitzades en els mesos anteriors i que no s'havien pogut matricular, adverteixen.
Noemi Navas, directora de comunicació de *ANFAC, va assenyalar que “ens trobem davant un mes i uns registres de vendes sense parangó en la història de les matriculacions a Espanya, com també ens trobem com a país davant una de les crisis sanitàries més complexes i dures enfrontades mai. Les vendes estan paralitzades i aquesta situació es prolongarà, almenys, mentre dure l'estat d'alarma perquè el principal objectiu és superar la pandèmia. No obstant això, estem treballant ja en l'escenari d'eixida i recuperació. Les matriculacions venien arrossegant caigudes des d'agost de 2018 i aquesta crisi afig incertesa entre els consumidors".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana