Castelló: El Programa Òrbita amplia fins al 19 de juny el termini


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/4/194936_120681/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/4/194936_120681/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 03-04-2020
El Programa Òrbita amplia fins al 19 de juny el termini

El Programa Òrbita d'acceleració empresarial ha ampliat fins al 19 de juny el termini de presentació de propostes per a la seua tercera edició. Així, els projectes empresarials tindran dos mesos més dels inicialment previstos per a entregar les seues candidatures a un certamen que compta amb la millor carta de presentació: els seus 100.000 € en premis *cash i completament ‘equity free’ s'antullen un suport fonamental per als joves projectes innovadors en aquests moments. A més, la iniciativa està plenament avalada per l'èxit dels seus dues primeres edicions, en les quals les empreses accelerades van generar més de 6,5 milions de € acumulats en la seua xifra de negoci. A més, les 20 companyies seleccionades van captar més de 4,5 milions de € d'inversió i finançament, entre ells més de 300.000 provinents del Club d'Inversors Òrbita, i aquestes mateixes empreses ja han generat 98 ocupacions, amb una previsió de 153 llocs de treball per a finals de 2020. D'acord amb el nou calendari, les sessions de treball del programa es desenvoluparan aquest any del 3 de setembre al 3 de desembre, mes en què també tindrà lloc el lliurament de premis.

En paral·lel, Òrbita està desenvolupant ja noves accions de suport a les empreses enfront de la crisi a través de diferents canals, com sengles webinars online. El primer s'ha programat per a dimarts que ve 7 d'abril sota el títol: ‘*Startups i acceleradores després de la crisi del COVID19: Com triar el partner ideal per a impulsar la teua empresa?’, de la mà de l'inversor en sèrie i mentor Jesús Alonso Gallo i d'Álvaro Hita, CEO de HelpUp i guanyador de la segona edició. La segona trobada virtual -’Impulsa la teua empresa cap a noves cotes’- serà el 8 de maig i comptarà amb Pascual Parada, director d'estratègia d'innovació i data en *IEBS *Business School, i amb Óscar Lozano, *CEO de Rithmi, guanyadora de la primera edició. També es reforçarà la difusió del programa a través de diversos vídeos i materials de presentació, que incorporaran testimoniatges de diversos mentors com Mathieu Carenzo, Josep Coll o Manuel Moreno i d'empreses participants destacades com Howlanders, Pandabox, Guruwalk, Aiudo o Easygoband. En tots aquests materials s'incorporaran estratègies per a la superació d'aquesta crisi, consells sobre captació d'inversió privada, ajudes públiques disponibles, etcètera.

L'essència del Programa Òrbita passa per la posada a la disposició de les 10 empreses seleccionades d'un itinerari de suport i formació altament qualificada perquè cada projecte desenvolupe tot el seu potencial competitiu. Els 100.000 € previstos en premis es repartiran entre les 5 empreses guanyadores dels Premis Òrbita, a raó de 20.000 € ‘equity free’ per a cadascuna, la qual cosa suposa la major dotació d'un programa d'acceleració a Espanya. Al final del trajecte, tots els participants optaran a finançament dels seus projectes a través del Club d'Inversors d'Òrbita. El programa aporta als 10 participants els elements bàsics perquè el projecte es pose en marxa: un espai de treball exclusiu en el viver de CEEI Castelló, suport i ajuda en el procés de constitució de l'empresa, networking empresarial especialitzat -amb la finalitat de compartir coneixements, experiències i com a resultat sorgisquen possibles col·laboracions, enriquint i generant valor al conjunt i de manera individual a cada projecte-, així com el suport d'un Director de Projecte de l'equip d'Òrbita, accés a mentors i/o *advisors 1*to1 experimentats en cada tipus d'activitat. Així mateix, els 10 projectes participants en el procés de selecció podran presentar la seua proposta en el Investor´s Day, la sessió final del programa, en la qual tindran l'ocasió de defensar els seus projectes en un Fòrum d'Inversió entre els quals participaran els Business Angels involucrats del Club d'Inversió Òrbita.

A qui es dirigeix
Oberta a empreses i projectes de tot el territori nacional, la convocatòria es dirigeix a dos tipus de beneficiaris: d'una banda, empreses en Fase Seed (llavor) i Early Stage (etapa primerenca) de qualsevol sector, amb un model de negoci ja testat o molt definit i amb un màxim de 5 anys d'antiguitat des de la seua constitució i/o des de l'inici d'activitat; per l'altre, a emprenedors que en el moment de la convocatòria encara no hagen constituït la societat mercantil, però que donen d'alta la mateixa en el termini màxim d'un mes des de la data en què reben la notificació que han sigut seleccionats per a l'entrevista personal prèvia a la decisió final sobre els 10 participants.

Entre les novetats d'aquesta tercera edició, cal destacar que es prevaldrà l'impacte de l'empresa en el territori de la província de Castelló, així com l'establiment de noves col·laboracions amb institucions i empreses com Google, *Amazon, Plug and Play, IBM, StartupXplore, ICEX Desafia, BStartup (Banc Sabadell) i *DayOne (La Caixa).

Cal subratllar que el programa, creat per CEEI Castelló amb el suport de la Diputació de Castelló, va rebre més de 100 candidatures en cadascun de les seues dos primers exercicis. La iniciativa se centra en identificar projectes d'alt potencial i a secundar-los per a consolidar el seu creixement, facilitant-los posteriorment l'accés al finançament, i afronta la seua tercera edició amb l'ambició de consolidar-se com a referent per als projectes més innovadors i escalables.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana