Castelló: ASAJA crea una borsa de treball per a facilitar la contractació en les campanyes de recol·lecció


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/4/195049_120833/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 16-04-2020
ASAJA crea una borsa de treball per a facilitar la contractació en les campanyes de recol·lecció

La Federació Provincial d'Agricultors i Ramaders de Castelló, FEPAC-ASAJA Castelló, difondrà entre l'empresariat i els agricultors castellonencs la borsa de treball que ha posat en marxa ASAJA al costat de l'empresa ESRI España (líder mundial en tecnologia *Location Intelligence) per a canalitzar les demandes d'ocupació que es registren cap als empresaris agraris que necessiten mà d'obra de cara a les diferents campanyes de recol·lecció.

Segons els càlculs de ASAJA, el sector agrari requereix, per als pròxims mesos, un volum de treballadors que oscil·la entre 100.000 i 150.000 eventuals en tota Espanya. En el cas de la província de Castelló, FEPAC-ASAJA encara no té constància de demanda de treballadors, però en tot just unes setmanes començarà la recol·lecció de meló en la zona de Benicarló i Almenara i més endavant la recol·lecció de la verdura d'estiu, la qual cosa sí que propiciarà aqueixa necessitat sobretot en la zona nord de la província.

El president de *FEPAC-*ASAJA Castelló, José Vicente Guinot, ha explicat que "en el cas de la província de Castelló no podem quantificar la necessitat de llocs de treball que hi haurà perquè encara és ràpid. Però quan en unes setmanes comence la recol·lecció de meló, tomaca en la zona d'Alcalà de Xivert i altra verdura d'estiu serà quan hi haja més necessitat de treballadors. Per a llavors volem que ja es conega aquesta plataforma i siga d'utilitat per a ocupar llocs de treball en el sector agrari castellonenc".

És per això que Guinot ha assegurat que "des de Asaja Castelló el que sí que estem fent ja és donar a conéixer aquesta nova eina que acosta oportunitats de futur, facilitant la creació de llocs de treball i riquesa en el nostre sector, que és el que perseguim".

Una bossa digital d'ocupació que ja està activada
Aquesta plataforma, a través de la qual els demandants d'ocupació de tota Espanya canalitzen les seues sol·licituds de treball i els oferents poden disposar de la demanda real de treballadors per localitats, està operativa des del passat 8 d'abril, dia en què es va publicar l'RD del Govern amb mesures urgents de caràcter temporal en matèria d'ocupació agrària. Per a accedir a la mateixa els interessats hauran de fer-ho a través de la web de ASAJA www.asaja.com emplenant un formulari on hauran d'incloure les seues dades personals, així com el seu domicili i les campanyes agràries en la qual volen participar.

Una vegada recollits les dades ASAJA, des de FEPAC-ASAJA com la seua delegació provincial a Castelló, podrà veure en un quadre de comandament quants treballadors estan registrats a la província, en quines campanyes volen participar i, el més important: on viuen. D'aquesta manera, i valent-se de mapes intel·ligents, cada delegació podrà anar distribuint als treballadors en funció de la normativa de moviment actualment vigent, respectant les normes de proximitat del terme municipal o municipis confrontants per a reduir els desplaçaments.

Amb aquesta eina i l'àmplia implantació de *ASAJA en tot el territori nacional, volem contribuir a pal·liar el greu problema que preocupa, d'una banda, a milers d'empresaris agraris que veuen com les seues produccions poden quedar-se en el camp sense ser recollides, i per un altre, a milers de treballadors es troben sense treball i corren seriós perill de no poder recuperar-ho.

Nota: l'enllaç directe a la plataforma.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana