Castelló: Carrasco: 'La situació en les residències de majors empitjora augmentant a 9 les d'extrema vigilància per l'afecció del coronavirus'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/4/195128_120903/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 20-04-2020
Carrasco: 'La situació en les residències de majors empitjora augmentant a 9 les d'extrema vigilància per l'afecció del coronavirus'

La portaveu del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, mostra la seua preocupació per l'empitjorament de la situació que travessen les residències de majors de Castelló, on són ja nou les que estan baix extrema vigilància per l'afecció del *coronavirus als seus residents i personal que treballa en elles. Si fa tres dies la consellera de Sanitat informava que hi havia huit centres d'aquest tipus sota vigilància especial, intervinguts per la mateixa Generalitat, a causa del repunt de casos positius per *Covod-19, havent-hi registrats en la capital de la Plana almenys fins a cinc defuncions, en aquests moments ja són nou les residències intervingudes.

"Hui els majors que formen part de la població risc i que tinguen possibilitat de desplaçar-se personalment fins a les farmàcies podran adquirir una màscara gratuïta, mentre en les residències de la tercera edat continuen faltant mesures de protecció sanitària, que impedisquen o almenys mitiguen la propagació del virus", lamenta Carrasco. I afig: "Els nostres majors han de deixar de ser xifres i estadístiques, tots mereixen per igual l'atenció de les administracions, en primer lloc de l'Ajuntament, per ser l'administració més pròxima i accessible, havent de ser aquesta capaç de cobrir les necessitats que no cobreixen altres instàncies superiors".

Segons les xifres oficials, traslladades per la pròpia conselleria de Sanitat, l'última residència amb major repunt de casos depén de Castelló, la qual cosa demostra que continua faltant prevenció. L'edil popular recorda: "L'alcaldessa, que no va dubtar a repartir-los mones de Pasqua, no pot continuar obviant aquesta realitat. Els tests i les màscares són imprescindibles per a tots, a més del material de protecció que continuen demandant els sanitaris. És qüestió de voluntat política perquè altres Ajuntaments sí han repartit tests i màscares pel seu compte. Si va haver-hi voluntat política a l'hora d'agrair la seua labor repartint dolços de Pasqua, no s'explica que no n'hi haja ara, quan la fi és molt més urgent", afig.

A la ciutat hi ha almenys cinc morts en aquests centres de majors i centenars de treballadors positius en *coronavirus, a més de ser Espanya el país amb més personal sanitari contagiat, més de 215 a la província de Castelló. "Mentre les residències de majors i els hospitals continuen estant en el punt de mira de la propagació del virus, el govern de Sánchez comença a parlar de desescalada, però sense xifres oficials fiables de la situació i sense màscares ni tests per a proveir a tota la població, les conseqüències poden ser fatals amb reculades no desitjables a hores d'ara de l'estat d'alarma", explica Carrasco.

La portaveu dels populars a la ciutat de Castelló torna a llançar la petició al govern municipal de dotar de mesures de protecció a tota la població, especialment de tests i màscares i ho fa amb la proposta de donar de la meitat del sou dels 27 regidors de la corporació municipal, recaptant així més de 44.000 euros extra per a sufragar aquesta despesa de manera immediata. "Els regidors del PP ho farem, donant la meitat de la nostra retribució d'abril, però aconseguiríem molta més liquiditat amb la suma de tots els regidors de la corporació municipal", conclou.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana