Castelló: El PSPV-PSOE de la província de Castelló, a favor de distribuir el fons especial per a la reconstrucció després de la Covid19 per criteris de població


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195302_121057/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 05-05-2020
El PSPV-PSOE de la província de Castelló, a favor de distribuir el fons especial per a la reconstrucció després de la Covid19 per criteris de població

El ple de l'executiva del PSPV-PSOE de la província de Castelló ha aprovat una resolució en la qual s'ha posat en valor el fons especial per a la reconstrucció per a després de la Covid19 anunciat pel president del Govern Pedro Sánchez i que suposarà una injecció de 16.000 milions d'euros per a les Comunitats Autònomes. Per al secretari provincial Ernest Blanch, "ha sigut una decisió valenta i responsable" per part de Sánchez que "una vegada més, evidència que la millor recepta per a la reconstrucció són les polítiques socialistes".

Així mateix, es proposa que el Govern d'Espanya tinga en compte els criteris de població per a distribuir els 16.000 milions d'euros, tal com també ha demanat el secretari general del PSPV i president de la Generalitat, Ximo Puig.

En este sentit, Blanch assenyala que "això suposaria, aproximadament, una aportació extraordinària de 1.600 milions d'euros per a la Comunitat Valenciana dels quals 160 milions correspondrien per a la província de Castelló", on es concentra el 10% de la població censada de tota la Comunitat.

Així mateix, en la resolució es proposa que es tinga en compte "l'especial distribució poblacional" de les comarques castellonenques a l'hora d'impulsar les mesures econòmiques, que ajuden a compensar la caiguda de l'activitat. "El món rural ha patit sempre una injusta distribució dels recursos i, ara, seria especialment greu no tindre en compte les necessitats de les comarques de l'interior. Ara tenim una excel·lent oportunitat per a compensar este desequilibri", ha argumentat Blanch.

El secretari provincial ha assenyalat que la Covid-19 "ens ha sumit en un Estat d'Alerta que ha generat unes despeses extraordinàries per a totes les administracions públiques i que ha provocat unes incalculables pèrdues per als sectors productius". "Durant els quasi dos mesos que portem en esta situació d'excepcionalitat ha sigut fonamental el suport de totes les institucions per a ajudar la població a superar els greus danys que està provocant la pandèmia, tant des del punt de vista sanitari, com a econòmic i social", ha afegit.

Per això, per a Blanch, "és necessari, ara més que mai, que totes les institucions treballen de manera coordinada i amb el consens més gran possible perquè, només així es podrà aconseguir superar la crisi i aconseguir l'objectiu d'adaptar la nostra forma de vida a la nova normalitat".

Per a això, les diferents administracions estan fent "esforços estratègics" i, en eixe sentit, el Govern d'Espanya ha avançat que transferirà un fons de 16.000 milions d'euros a les Comunitats Autònomes, dels quals 10.000 milions aniran destinats a fer front a les despeses extraordinàries sanitàries que han hagut d'executar-se per a combatre la Covid-19; altres 5.000 milions d'euros aniran destinats a combatre els efectes provocats per la caiguda de l'activitat; i els 1.000 milions d'euros restants, per a despesa social.

Esforç dels professionals
Blanch ha aprofitat el plenari de l'executiva per a agrair l'esforç a totes i tots els professionals, especialment sanitaris, però també als de sectors tan bàsics com l'alimentació, el transport, l'agricultura, la ramaderia, la recollida de residus sòlids urbà, així com als grups de voluntaris, "que durant totes estes setmanes, estan treballant sense descans per a combatre la Covid-19, i per a atendre la resta de ciutadans i ciutadanes en moments tan complicats". Finalment, cal assenyalar que a l'inici del ple s'ha guardat un minut de silenci per les víctimes de la Covid19.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana