Castelló: La Plataforma Castelló Vida Independent sol·licita a l'Ajuntament invertir en accessibilitat universal per moure l'economia en temps de COVID-19


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195399_121138/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | Economía | 09-05-2020
La Plataforma Castelló Vida Independent sol·licita a l'Ajuntament invertir en accessibilitat universal per moure l'economia en temps de COVID-19

Des de la Plataforma Castelló Vida Independent, animem al govern municipal de la ciutat de Castelló de la Plana al fet que, davant la crisi econòmica invertisca en accessibilitat universal per a moure l'economia local.
-En obres que adeqüen la nostra ciutat a la normativa vigent, voreres, rebaixes, etc. (generant ocupació en el sector de l'obra de paleta).
-En ajudes econòmiques a petits i mitjans comerciants perquè els seus comerços complisquen en matèria d'accessibilitat (les persones amb diversitat funcional som consumidors, si no lleven l'escaló, hem de comprar en Amazon).
•A fer les parades d'autobús accessibles per a persones amb diversitat funcional visual (de poc serveixen les plataformes si, des de la façana i la mateixa plataforma, no compten amb paviment tàctil direccional i diferència cromàtica).
•En instal·lació de cartells informatius amb pictogrames i informació en lectura fàcil, entre altres mesures.
•-Desinstitucionalizantla diversitat funcional i apostant per un model de vida independent, pagament directe a les persones, sense intermediaris, generant ocupació en assistència personal.
Des de Castelló Vida independent, veiem una oportunitat perquè la nova normalitat no es traduïsca en l'antiga realitat.
Activació de l'economia local, inversió que no gaste, que suposaria un pas per a situar a Castelló com a exemple de turisme accessible, apostant per un turisme per a totes les persones, de qualitat i respectuós. Entenent que el turisme accessible no es tracta de viatges del tipus "IMSERSO" (sent aquests molt respectables), sinó que qualsevol persona amb diversitat funcional puga visitar la nostra ciutat amb les seues amigues i amics o familiars, en igualtat de condicions que les persones sense diversitat funcional.
Castelló Vida Independent, Maig 2020.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana