Castelló: El Museu de Belles Arts de Castelló obri les seues portes aquest dilluns, 18 de maig, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195502_121234/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/5/195502_121234/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | Cultura | 18-05-2020
El Museu de Belles Arts de Castelló obri les seues portes aquest dilluns, 18 de maig, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus

El Museu de Belles Arts de Castelló obrirà, de nou, les portes aquest dilluns, 18 de maig, que coincideix amb la celebració del Dia Internacional dels Museus, igual que tots els espais museístics que depenen de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport.

El Consell Internacional de Museus (ICOM) va decidir que en 2020 el Dia Internacional dels Museus estiguera dedicat a 'Museus per la igualtat: diversitat i inclusió', i és precisament est el tema que aborda l'exposició comissariada per Irene *Gras a la sala d'exposicions temporals del *Museu de Belles Arts de Castelló: 'Històries, mirades, dones. Visions de la diferència'.

Aquesta exposició se centra en les dones en l'art, amb la finalitat de difondre i facilitar el coneixement del patrimoni cultural del museu per a buscar una relectura i una reinterpretació de la col·lecció sense l'influx patriarcal.

Es tracta d'una mostra en la qual es pretén treballar des de la reflexió per a accionar la inclusió i la igualtat en l'àmbit museístic. I per això ofereix una revisió de la figura femenina, amb l'objectiu d'abordar l'anàlisi de la col·lecció amb una finalitat social i pedagògica marcada pels estudis de gènere.

El museu reobrirà amb l'horari habitual, de 10.00 a 13.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores, i els diumenges, de 10.00 a 13.00 hores. Atesa la situació actual de crisi sanitària, es limitarà l'aforament a un terç. També s'han disposat diverses mesures per a garantir la seguretat tant de les persones visitants del museu com del seu personal: control de l'aforament, mampares de seguretat, senyalització de distàncies entre el públic, dosificadors de gel hidroalcohòlic en l'entrada i en els serveis del museu, màscares per a les persones visitants que no porten i panells amb informació i consells de seguretat.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana