Castelló: Carrasco reclama la immediata neteja de les platges i el calendari d'activació dels negocis perquè no es perden oportunitats enguany


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195514_121244/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 19-05-2020
Carrasco reclama la immediata neteja de les platges i el calendari d'activació dels negocis perquè no es perden oportunitats enguany

La portaveu del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, insta que l'equip de govern de la ciutat, la Generalitat Valenciana i el Govern d'Espanya "es coordinen immediatament" i "resolguen d'una vegada" la falta d'adequació de les platges de la ciutat de Castelló, que continuen impracticables des de gener, després de les conseqüències del temporal Gloria. També demana que l'alcaldessa de Castelló, la socialista Amparo Marco, "complisca la seua paraula" i active el pla d'explotació de platges des de maig, perquè ara els han traslladat des de l'Ajuntament que no podran fer-lo fins a juliol.

"Els governs del PSOE s'han proposat acabar amb tot el que implique generació de treball i oportunitats. Ningú discuteix que les mesures sanitàries són prioritàries, però aquestes no estan renyides, per a res, amb l'activitat econòmica. En una ciutat que té 16.347 aturats, com és el cas de Castelló, és motiu suficient com per a treballar des de ja en la cerca de solucions, i més en un any amb tanta incertesa, en el qual tot apunta que si alguna cosa pot compensar la mala temporada turística, això serà, sens dubte, el turisme nacional, el nostre principal client", ha subratllat.

"El president de la Generalitat ja ha anunciat que sol·licitarà que tota la Comunitat Valenciana passe a la Fase 2 des de dilluns que ve, 25 de maig. En aquesta etapa de la desescalada, ja està permés l'ús de les platges per al bany. Exigim a l'equip de govern que es pose a treballar ja en com s'explotaran les platges i s'active immediatament un full de ruta clar per a informar els usuaris i als empresaris que tenen concessions a les platges, perquè Castelló ha de ser una destinació turística segura i així ho hem de comunicar a tots els potencials visitants", ha indicat.

En aquest sentit, la portaveu del Partit Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, recorda que "l'alcaldessa Amparo Marco va prometre als empresaris dels quiosquets i negocis de les platges que farien tot el possible perquè pogueren activar la seua activitat el mes de maig, tan prompte ho permetera la normativa sanitària. No obstant això, ara resulta que des de l'Ajuntament se'ls trasllada als interessats que no tindran el permís fins a juliol, la qual cosa suposa moltes pèrdues econòmiques i, possiblement, una nul·la rendibilitat, la qual cosa posa en risc que munten enguany", ha subratllat.

"No entenem l'entossudiment. Demanem agilitat, responsabilitat i màxim treball per part de l'equip de govern. Recordem que l'Ajuntament està obert i operatiu, i que l'alcaldessa i els seus regidors tenen l'obligació de continuar resolent les demandes dels castellonencs i generant oportunitats, alguna cosa que ara mateix ha de ser prioritari", ha lamentat Begoña Carrasco.

Per aquesta mateixa raó, des del Partit Popular se sol·licita que "es netege i endrece com més prompte millor la platja, perquè continua presentant el mateix aspecte lamentable que des de fa mesos, després del pas del temporal Gloria. És absolutament anormal que es promocione a so de bombo i platerets per part de l'alcaldessa que les platges ja estan obertes per al passeig, dins de la Fase 0 i la Fase 1, i no obstant això, continue presentant el mateix aspecte d'abandó, amb els munts d'algues i els *acúmulos d'arena. Tampoc estan instal·lades les passarel·les. Al final, entre Ajuntament, Generalitat i Govern d'Espanya, la casa per agranar".

"Els castellonencs necessiten solucions, no problemes. És el moment de posar tota la maquinària de l'Ajuntament al servei dels castellonencs. No es pot desaprofitar cap oportunitat. Portem més de dos mesos d'Estat d'Alarma, un temps més que suficient per a saber que hi haurà una desescalada i que cal planificar totes les activitats. Reclamem que l'equip de govern es pose en una actitud proactiva, en lloc de passiva, esperant a rebre instruccions. Si no tenen idees, poden copiar-les de les quals estan prenent altres administracions similars i amb les seues mateixes competències. Tot, menys aprofundir més en la crisi econòmica que ja tenim per la falta de gestió municipal", ha conclòs.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana