Castelló: L'Auditori de Castelló obri de nou al públic amb el Festival Internacional de Música de Cambra


 
La Plana al Dia | Castelló | Cultura | 27-06-2020
 

L'Auditori de Castelló obri de nou les seues portes al públic després de la crisi de la *Covid-19 amb un concert el dissabte 27 de juny del Festival Internacional de Música de Cambra de Castelló.

En el concert, interpretat per un quartet format per Harrison Herman, piano, Javier Iglesias, violoncel, Alberto Agut, clarinet i Pilar Marín, viola, es presentarà el següent programa 'Triava (a propòsit de covid19) per a cello sol' de Federico Garcia-de Castro (Estrena Mundial), Selecció (I, II, VI i VII) de les 8 peces per a clarinet, viola i piano de M. Bruch, Preludi per a Viola, Cello i Piano de D. Schostakovich, Trio per a Clarinet, Cello i Piano de J. Brahms, Oblivion de A. Piazzolla.

Harrison Herman, piano va ser recentment guardonat amb el segon premi en el prestigiós concurs de piano 'Shigeru Kawai' a Tòquio i el primer premi en el concurs internacional de piano 'La Rioja piano'. Herman va nàixer a Austràlia i des de primerenca edat està establit a Madrid. Va iniciar els seus estudis musicals a l'edat de huit anys de la mà de Laura Díaz i, més tard, amb Javier Gómez Dólera, per a acabar graduant-se de Màster en interpretació en el CSMC de Castelló de la Plana (València).

Des de 2015 ha sigut premiat en nombrosos concursos de piano i ha actuat en diverses sales importants del panorama Español i internacional. També ha actuat sota la direcció de mestres com Enrique García Asensio, *Emin *Guven *Yasliçam, *Melani Mestre, *Mariusz *Smolij, Marc *Moncusí o Guillaume *Berney. Al seu torn, ha actuat com a solista amb orquestres com l'Orquestra simfònica de Galícia, *Curkova *State *Symphony *Orchestra, Joves virtuosos de Madrid, etc.

Javier Iglesias Martín, violoncel, naix a Madrid en 1992. Comença els seus estudis musicals en el Conservatori Professional de Música d'Alcalá de Henares a l'edat de set anys amb el professor Eduardo Palao, en el qual acaba els seus estudis de Grau Mitjà amb les màximes qualificacions rebent el Premi Especial Fi de Grau del Conservatori d'Alcalá de Henares i el Premi Extraordinari de la Comunitat de Madrid.

En 2014, després de quatre anys estudiant amb Amit Peled a Baltimore, es gradua en el Peabody Conservatory of the Johns Hopkins University on obté el premi "Grace Clagett Ranney" Prize per la seua contribució a la música de cambra. En 2016, obté el seu Màster in Performance, amb el prestigiós pedagog Paul Katz en el New England Conservatory de Boston. Actualment cursa estudis de doctorat en la Universitat de Southern Califòrnia en la selecta classe del professor Ralph Kirshbaum.

Alberto Agut, clarinet, des del seu debut internacional en 2011, ha tocat en sales com l'Auditori Liceu de Art de Baia Mare a Romania, el Carnegie Music Hall, Folkets Hus Vnersborg i Trollhttan Folkets Hus a Suècia, Joan and Irving Harris Concert Hall, Bovard Auditori a Los Angeles, el Palau de la Música i el Auditori de Castelló, entre altres, i ha col·laborat amb grans orquestres com ara la Filharmònica de Aspen, Orquestra Simfònica del Vallés, Orquestra de Cambra de Aspen, Orquestra de Cambra de Caleidoscopio de Los Angeles, Òpera de Aspen, Orquestra Simfònica Americana, Orquestra Simfònica de USC, Orquestra d'Òpera de USC, Orquestra de l'Òpera de Castelló i Orquestra Simfònica de Pittsburgh, on roman en l'actualitat.

Nascut en la Comunitat Valenciana, Agut va començar a aprendre el clarinet a València. Graduat amb matrícula en el Conservatori de Castelló, va estudiar posteriorment en la *USC *Thornton School of Music amb el pedagog clarinet Yehuda Gilad, i a Pittsburgh, en la Carnegie Mellon University, amb Michael Rusinek. Malgrat la seua joventut, ha tocat a Itàlia, França, Suècia, Portugal i el Regne Unit.

Pilar Marín, viola, natural de Dénia (Alacant), comença els seus estudis musicals a l'edat de 6 anys a la seua ciutat natal. Obté la titulació de Professor superior de Clarinet i Viola en el Conservatori Superior de Música Salvador Seguí de Castelló amb les màximes qualificacions en totes dues especialitats. Posteriorment realitza dos anys d'estudis de postgrau a l'Escola Superior de Música de Catalunya amb el prestigiós violista Ashan Pillai.

Guardonada en diversos concursos nacionals i internacionals, així com becada per diverses institucions, entre elles la beca atorgada per la Karl Flesch Academie (Baden-Baden, Alemanya). En 2008 va ser la representant espanyola seleccionada per a actuar, al costat d'altres 21 músics de diferents nacionalitats de la Unió Europea, en el concert que es va celebrar en el Parlament Europeu amb motiu del seu 50é aniversari.

Realitza gires per tota la geografia espanyola i a l'estranger i ha actuat en auditoris tan prestigiosos com la "Sala Daurada del Musikverein" de Viena, "Concertgebouw" d'Amsterdam, "Royal Albert Hall" de Londres i "Konzerthaus" de Berlín, entre altres.

Comparteix habitualment escenari amb grans directors i solistes com Daniel Baremboim, Zubin Mehta, Plácido Domingo, Mstislav Rostropovich, Montserrat Caballé, Valery Gergiev, Gidon Kremer, Ainhoa Arteta, Krzysztof Penderecki, Mischa Maisky, etc.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana