Castelló: Economia fa costat a la Cambra de Castelló per a la divulgació del congrés Qualicer


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 16-09-2020
 

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i la presidenta de la Cambra de Comerç de Castelló, María Dolores Guillamón, han signat un conveni de col·laboració per a la divulgació de la XVI edició del Congrés Mundial de la Qualitat del Taulell i del Paviment Ceràmic, Qualicer.

En l'acte de signatura també ha estat present el copresident de Qualicer i president del Col·legi Oficial d'Enginyers Superiors Industrials Castelló, Javier Rodríguez.

Rafa Climent ha destacat "el suport constant de la Conselleria al sector tauleller i la seua indústria auxiliar, més si cap en un moment com l'actual en el qual les empreses s'enfronten a un escenari complex que ha afectat a tots els països del món".

Entre les mesures i actuacions que la Conselleria d'Economia Sostenible desenvolupa per a fer costat al sector ceràmic i la seua indústria auxiliar figura el suport al congrés Qualicer, que es materialitza en l'aportació de 30.000 euros a través de Ivace Internacional per a la divulgació de les actuacions relacionades amb la setzena edició del congrés celebrada el mes de febrer passat.

Aquest suport serveix a més per a realitzar les actuacions pertinents per a preparar la pròxima edició del congrés l'any 2022.

Qualicer va comptar en la seua edició 2020 amb més de 600 professionals procedents de 16 països. Concretament, van participar representants d'Alemanya, Austràlia, Àustria, Bèlgica, el Brasil, Colòmbia, l'Equador, els Estats Units, Espanya, Grècia, Itàlia, Mèxic, Portugal, Regne Unit, Suïssa, Turquia que van poder assistir a les prop de 100 ponències presentades.

Per a Rafa Climent, Qualicer contribueix de manera significativa en el "posicionament de marca de qualitat i disseny del nostre sector ceràmic a nivell mundial", un clúster dinàmic, avantguardista i innovador consolidat com "un dels principals motors econòmics de l'economia valenciana".

Per part seua, la presidenta de la Cambra de Comerç de Castelló, María Dolores Guillamón, ha destacat la consolidació de Qualicer com "l'esdeveniment de caràcter mundial en el qual es presenten les novetats més importants en la indústria taulellera quant a la fabricació, línies d'investigació, màrqueting, etc., la qual cosa suposa un estímul per al creixement del sector en la zona de la Plana".

Després de la signatura del conveni, Guillamón ha mostrat el seu agraïment "pel suport de la Conselleria a un sector tan important per a l'economia de la província de Castelló com és el *azulejero".

Qualicer és un fòrum internacional organitzat conjuntament per la Cambra de Comerç de Castelló i el Col·legi Oficial d'Enginyers Superiors Industrials on es donen cita fabricadores de paviments i revestiments, maquinària i béns d'equip i fregides, colors i esmalts. Aquest fòrum contribueix a unificar els esforços que s'estan realitzant en el desenvolupament científic i tecnològic, així com en els usos i aplicacions i en la imatge de qualitat de la ceràmica espanyola a nivell global.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana