Castelló: Carrasco lamenta el “fracàs” en matèria d'habitatge d'Amparo Marco i anuncia una iniciativa legislativa del PP contra les okupacions


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/9/196308_121943/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 22-09-2020
Carrasco lamenta el “fracàs” en matèria d'habitatge d'Amparo Marco i anuncia una iniciativa legislativa del PP contra les okupacions

La portaveu del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, ha lamentat hui el “fracàs” en matèria d'habitatge per part de l'alcaldessa de la ciutat, Amparo Marco, i ha presentat la iniciativa legislativa que està promovent el PP contra les okupacions, que permetrà modificar l'actual marc legal en matèria d'habitatge, amb l'objectiu que els propietaris vegen protegits els seus drets legítims i, al mateix temps, quede salvaguardat el dret a una casa digna per a les persones que disposen de menys recursos.

Carrasco, que ha estat acompanyada per la senadora del PP per Castelló Salomé Pradas, ha explicat que “Castelló no escapa a l'okupació il·legal d'habitatges i, de fet, les últimes dades oficials del Govern assenyalen que el nombre d'okupacions il·legals d'immobles s'ha incrementat a la província un 28% enguany, en passar de 36 de gener a juny de 2019 a 46 en el mateix període d'enguany”.

Enfront d'aquesta problemàtica, Carrasco ha lamentat que “tenim un govern que ni fa ni deixa fer, enfront d'un problema, el dels okupes i l'okupació il·legal d'habitatges, que és un assumpte que preocupa, i molt, als castellonencs”. En aqueix sentit, ha recordat que “entre gener i juny d'enguany l'equip de govern ha destinat zero euros a gestió d'habitatges municipals, zero euros a estudis en matèria d'habitatges, zero euros a habitatge social o a rehabilitació d'habitatges”, i ha afegit que “ni s'ha ampliat el parc d'habitatges socials de Castelló en una sola casa, ja que continua havent-hi les 217 que va deixar el PP, ni s'han esgotat les ajudes disponibles. I, per no convocar, l'equip de govern ni tan sols ha convocat la taula d'habitatge”.

“Per contra, ara es dediquen a posar denúncies i a plantejar-se l'expropiació d'immobles, a través d'un dret de tanteig i retracte de les operacions de compravenda d'immobles, que des del Partit Popular entenem que és una invasió sobre el dret de propietat i la llibertat individual per a fer amb els seus béns el que oportunament considere millor, per la qual cosa també presentat un recurs d'inconstitucionalitat davant el Tribunal Constitucional”, ha comentat.

Quant a la problemàtica de l'okupació il·legal d'habitatges, Carrasco ha detallat que “l'any passat es van presentar 82 denúncies davant les forces de seguretat, un 41% més que fa dos anys, segons el Ministeri d'Interior. I, en els últims 5 anys, s'han denunciat a la província 423 casos d'usurpacions, quasi el doble que en 2013”.

Al seu torn, ha destacat que “hi ha experts que estimen que a Espanya hi ha més de 100.000 habitatges *okupadas de manera il·legal, un miler d'elles a Castelló, i la immensa majoria dels propietaris no denuncien per coaccions”. Una problemàtica a la qual, segons ha afirmat, “se suma el repunt del 9,6% que ha experimentat l'impagament dels lloguers, amb una mitjana d'onze denúncies al mes durant 2019, així com els cercles dels desnonaments, que segueixen sense tancar-se”.

Enfront d'aquesta situació, Carrasco ha lamentat la “falta de respostes d'una alcaldessa que, en lloc de buscar solucions, ha fet un 0,64% de tot el que va prometre que anava a fer i prefereix mirar cap a un altre costat mentre la regidora d'habitatge, malgrat haver estat treballant amb la Plataforma Antidesahucios, s'ha dedicat a calfar la butaca, encadenar-se a escales i oposar-se a la Policia Local”.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana