Castelló: Barrachina: 'Castelló inaugura 2021 amb pujades d'impostos a autònoms i famílies per part del PSOE'


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 02-01-2021
 

Castelló comença 2021 amb més imposats. Els governs de Sánchez i Puig han decidit que, malgrat la pandèmia i la delicada situació econòmica del país, s'ha d'incrementar la pressió fiscal que en el cas de la província de Castelló afecta a famílies i autònoms.
Així ho ha explicat hui el president del PP a la província de Castelló, Miguel Barrachina, qui explica que “aquest enduriment fiscal s'escomet en un moment en què l'economia està molt afectada, la qual cosa afectarà les rendes baixes i al mercat laboral”. Un diagnòstic que comparteixen el Banc d'Espanya o les patronals empresarials.
En el cas de l'IRPF s'han marcat pujades de dos i tres punts a partir de determinades rendes per treball per a recaptar més. El cas de l'IVA creix en alguns productes quotidians, com les begudes ensucrades. Així mateix, s'encareixen les assegurances o es rebaixen les reduccions per aportar a plans de pensions, per exemple.
També s'ha aprovat un increment en l'Impost de Societats i, per exemple, la Generalitat Valenciana, ha aprovat un increment de la taxa de residus que gravarà directament als ajuntaments i a les famílies pels mateixos serveis que fins ara.
Miguel Barrachina ha explicat que “a diferència del que passa en les comunitats governades pel PP, l'esquerra puja els impostos en un moment molt complicat per als sectors productius de la província de Castelló”. El president dels populars ha manifestat que “ara, més que mai, són necessàries les polítiques fiscals del Partit Popular per a centrar-se en la recuperació i la creació d'ocupació”.
Cal recordar que quan governava el PP, Castelló creava 6.000 ocupacions a l'any i ara, fins i tot abans de la pandèmia, es destruïen llocs de treball pel que “totes les mesures econòmiques haurien d'estar focalitzades en la creació de treball”.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana