Castelló: L'aeroport de Castelló inicia les obres de construcció de la nova plataforma industrial i de prolongació del carrer de rodatge


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/1/197214_122716/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 28-01-2021
L'aeroport de Castelló inicia les obres de construcció de la nova plataforma industrial i de prolongació del carrer de rodatge

L'aeroport de Castelló ha iniciat les obres de construcció de la nova plataforma industrial i de prolongació del carrer de rodatge, que suposen una inversió de 1,6 milions d'euros i tenen un termini d'execució de cinc mesos.

Així s'ha informat en la reunió de la comissió executiva de la societat pública *Aerocas -òrgan que presideix el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España-, en la qual la directora general, Blanca Marín, ha donat compte de l'activació d'aquesta nova inversió promoguda per *Aerocas.

Arcadi España ha explicat que l'actuació, les obres de la qual han començat amb el compactat i asfaltat d'un tram del carrer de rodatge, afavorirà l'activitat de les empreses aeronàutiques que ja operen en l'aeroport i d'unes altres que puguen incorporar-se, a més d'agilitar l'ús del camp de vol, particularment per part de les escoles de pilotatge.

Segons ha assenyalat el conseller, el projecte també donarà resposta temporal a la necessitat d'espai per a estacionament i manteniment d'avions que s'ha generat com a conseqüència de la caiguda del trànsit motivada per la crisi del coronavirus.

Sobre aquest tema, Arcadi España ha incidit en "la capacitat que està mostrant l'aeroport de Castelló per a diversificar-se i adaptar-se a l'actual escenari de la pandèmia, així com per a atendre la demanda del sector aeri, que està resultant molt afectat".

El projecte consisteix en la creació d'una nova plataforma per a l'estacionament i manteniment d'avions.Abarca una superfície de quasi 28.000 metres quadrats, ampliables en posteriors fases, i inclou una zona pavimentada de 6.000 metres quadrats i una esplanada annexa en llastos de 21.900 metres quadrats per a estacionament d'aeronaus. A més, contempla la prolongació del carrer de rodatge per a connectar amb la nova plataforma i una nova via d'eixida des de la pista de vol.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana