Castelló: Toledo: 'El govern de Marco aprova la pròrroga del pressupost de 2020 davant la seua incapacitat d'aprovar els comptes del Covid'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/3/197540_122974/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 28-02-2021
Toledo: 'El govern de Marco aprova la pròrroga del pressupost de 2020 davant la seua incapacitat d'aprovar els comptes del Covid'

El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, lamenta que a data 28 de febrer de 2021 la capital no compte amb un pressupost municipal adaptat a les necessitats actuals de la pandèmia. "El decret de 28 de gener de 2021 que aprova la pròrroga dels comptes de 2020 és un símptoma més que el Pressupost Municipal per a enguany ni està ni se li espera, tardarà a arribar", assenyala.

Una irresponsabilitat més del govern municipal que lidera l'alcaldessa socialista Amparo Marco, deguda en gran part a "la falta d'entesa entre els seus socis Compromís i Podemos". "Amb les seues lluites internes, que transcendeixen a l'àmbit del públic perquè són incapaços de posar-se d'acord en temes claus de ciutat, com hem vist en el tema de festes, la nova residència de la tercera edat o més recentment amb les discrepàncies sobre la ubicació del nou conservatori de Música i Dansa, tenen una repercussió negativa per als castellonencs als qui castiguen privant-los de les polítiques i les inversions que hui, més que mai, amb els estralls que està causant la pandèmia, es necessiten", afig Toledo

En aquest sentit, el portaveu adjunt dels Populars a la ciutat de Castelló recorda que el govern d'esquerres "torna a repetir els errors de l'any passat quan, malgrat estar declarada ja la pandèmia, van tardar 7 mesos a aprovar el pressupost i, clar, amb tot just quatre mesos per a executar-lo, tenint en compte el mes perdut d'exposició pública i la seua posterior aprovació definitiva en el Ple, no va donar temps a executar-lo".

La prova està en el fet que l'equip de govern municipal va recaptar 35 milions d'euros als castellonencs que després no ha gastat a millorar la seua qualitat de vida. Les dades oficials d'execució pressupostària de l'any 2020 revelen que els van sobrar 35 milions d'euros, un 72% de les inversions es van quedar en el tinter i tampoc han servit per a baixar impostos", assenyala Toledo.

I mentrestant, "les famílies que viuen de l'hostaleria porten 40 dies amb els locals tancats i sense un sol euro d'ajuda directa per part de les administracions que llancen anuncis sense arribar a materialitzar-los. I com l'hostaleria, altres tants sectors productius colpejats per la crisi del Covid-19 que llancen crits auxilie a l'Ajuntament sense ser atesos", denúncia Sergio Toledo.

"La nostra mà ha estat tendida des del primer moment per a negociar i aprovar un pressupost de consens, fins i tot hem elaborat un document amb 21 mesures estratègiques i des de desembre estem a l'espera de poder mostrar-li-les al govern per a debatre-les, negociar-les i incorporar-les al pressupost municipal, fruit del consens al qual sempre apel·la el govern d'esquerres, però que mai compleix. No obstant això, ara ja sabem que es quedaran en el tinter per la tossudesa de l'alcaldessa que es nega a escoltar a totes les parts, tenint les de perdre els castellonencs", explica Toledo.

Les 21 propostes recollides en el Pla de reactivació econòmica del Partit Popular de la ciutat de Castelló contemplen una baixada d'impostos, establint una fiscalitat que permeta alleugerir la càrrega impositiva a les famílies; la creació d'ajudes directes per a pimes i autònoms se sectors tan desfavorits per la pandèmia i també inclou l'activació de mesures per a l'impuls d'infraestructures de comunicació, sanitàries, educatives, d'agricultura i pesca, entre altres.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana