Castelló: Marisa Ribes rebrà el ‘Premi a la Dona més Popular de l'Any’ el 8 de març en reconeixement a la seua trajectòria al servei dels castellonencs


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 05-03-2021
 

El Partit Popular de Castelló de la Plana entregarà el dilluns 8 de març, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, el ‘Premi a la Dona més Popular de l'Any’ a Marisa Ribes. “Un reconeixement a la seua àmplia trajectòria al servei dels castellonencs i al compromís personal i professional amb la igualtat d'oportunitats entre dones i homes”, ha explicat la presidenta del Partit Popular a la ciutat, Begoña Carrasco.
Es tracta d'un guardó, de nova creació, amb el qual el Partit Popular vol retre homenatge a les dones que lluiten per la igualtat real entre homes i dones. Carrasco aclareix que “es tracta d'un Premi que ha vingut per a quedar-se, tindrà caràcter anual i Marisa Ribes serà la primera a rebre-ho després de l'elecció del jurat format per integrants de la Junta Local del Partit Popular de Castelló de la Plana i els alcaldes José Luis Gimeno, Alberto Fabra i Alfonso Bataller”.
Per a la presidenta del PP de la ciutat, Begoña Carrasco, “Marisa Ribes és, ara com ara, un exemple de compromís i treball al servei de la societat. La seua labor reivindicativa per la visibilització de la dona des de l'Associació de Mestresses de casa, li va servir per a fer el pas a la política i assumir el càrrec de regidor. És una persona molt volguda dins de la gran família del Partit Popular i molt ben valorada dins de la política municipal, destaca la seua grandíssima humanitat, capacitat de diàleg i la seua implicació amb tots els col·lectius veïnals, sempre està al peu del canó, compromesa amb els seus ideals i disposada a aportar la seua experiència i ganes de treballar, demostrant sempre una gran capacitat i il·lusió per a afrontar nous reptes que mereix tot el nostre reconeixement”.
Marisa Ribes va ser regidora de l'Ajuntament de Castelló sota el mandat dels alcaldes José Luis Gimeno, Alberto Fabra i Alfonso Bataller. Ha exercit una activa i decisiva labor política, transformant i deixant la seua petjada personal en totes les àrees que ha gestionat com a Participació Ciutadana, Gent gran, Comerç i Consum i Sanitat. Des del punt de vista social i de defensa de l'autonomia de les dones destaca que en la seua joventut va fundar amb el Bisbat de Castelló l'Associació de Dones Monoparentals de la qual va ser la presidenta.
En l'actualitat continua sent molt activa en els Consells Municipals de Majors i d'Igualtat, on participa. El seu compromís ha estat lligat sempre amb el progrés de Castelló des del punt de vista de les persones. Destaca la seua labor al capdavant de les regidories de Gent gran i Participació Ciutadana.
Gent gran
Marisa Ribes va saber col·locar en el mapa de la ciutat de Castelló a les persones majors com a part no sols del seu passat, sinó també del seu present i, sobretot, com a part fonamental del seu futur. “Gràcies al seu treball Castelló compta hui amb una xarxa de Centres per a Persones Majors, que es constitueixen com a espais de trobada i socialització”, recorda Carrasco.
Amb ella es van posar en marxa tres programes de voluntariat desenvolupats per persones majors, que oferien el seu temps i el seu treball a la comunitat de manera altruista: el Voluntariat de Protecció Escolar, que continua vigent; el Voluntariat de guies de museus i el Voluntariat d'acompanyament a l'Hospital Provincial.
Un altre assoliment seu són les Aules de la Tercera Edat que s'han consolidat no sols com a recurs formatiu, sinó també de foment de la vida social i cultural. A més són destacables els dos serveis d'assessorament: Servei d'Assessorament Jurídic Gratuït a Majors i el Servei d'Assessorament i Atenció Psicològica a Persones Majors.
Carrasco posa en valor la seua sensibilitat a l'hora de conscienciar de l'existència i gravetat de l'abús i maltractament als majors, “la Regidoria de Gent gran l'any 2010, amb Marisa Ribes al capdavant, va començar a desenvolupar accions de caràcter informatiu, de sensibilització i de denúncia d'una realitat que roman encara oculta”, assenyala. Gràcies a la seua la labor realitzada des de la Regidoria de Gent gran, l'any 2010 Marisa Ribes va ser triada per a formar part del Comité executiu de la Unió Europea de Majors del Partit Popular Europeu (ESU).
Participació Ciutadana
Marisa Ribes ha desenvolupat una incessant labor en defensa del manteniment de les tradicions i amb una participació molt activa en “els *festes de *carrer”. Actualment és membre de l'Associació Ateneu Cultural de Castelló i continua implicada en la defensa del paper de les AMPAS en els col·legis, conscient de la importància de buscar i crear vincles que reunisquen en un mateix fòrum a tota la comunitat educativa, perquè l'educació dels xiquets i joves és una tasca col·lectiva de docents, pares i alumnes.
Carrasco recorda que Marisa Ribes manté activa hui dia “una important croada personal per la integració de les persones amb capacitats especials, especialment en el cas de la infància i joventut, conscient que la cura d'aquestes persones en etapes primerenques és fonamental per a garantir la seua qualitat de vida i benestar, i aconseguir que puguen tindre la màxima ajuda i autonomia de cara al seu futur, a més de contribuir al respir dels seus familiars i cuidadors”.
També és un exemple de dona forta i compromesa amb la lluita contra el càncer. Ella mateixa ha patit i superat dos càncers, una difícil etapa personal que ella mateix va utilitzar per a servir d'exemple d'optimisme i guia per a moltes altres persones.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana