Castelló: Carrasco: 'Volem saber quina informació es va robar en el ciberatac, on s'ha vist publicada aquesta informació i sobretot, a qui afecta'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/4/197785_123181/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 13-04-2021
Carrasco: 'Volem saber quina informació es va robar en el ciberatac, on s'ha vist publicada aquesta informació i sobretot, a qui afecta'

Les últimes notícies sobre el ciberatac a l'Ajuntament de Castelló confirmen el robatori d'informació confidencial quan dies abans l'equip de govern que lidera l'alcaldessa socialista Amparo Marco va negar la major, al·ludint només a informació encriptada, però no robada. "Hui sabem que circula en Internet informació sensible robada a l'Ajuntament de Castelló i ens preocupa l'ús que es puga fer d'aquesta, dades privades que no sabem en mans de qui pot caure, ni l'ús que se li pot donar davant la *indenfensión dels afectats", explica Carrasco.

En aqueix sentit Begoña Carrasco, insta l'alcaldessa, Amparo Marco, a aclarir quina informació s'ha robat; on s'ha vist publicada aquesta informació i, sobretot, a qui afecta. "El tema és molt greu. Mentre els tècnics estan posant tot de la seua part per a solucionar el problema, la gestió política sobre l'apagada informàtica que manté inoperatives les gestions internes de l'Ajuntament durant 15 dies ja, està deixant molt a desitjar, els està venint gran. Lluny d'aportar transparència i *certidubre, l'equip de govern respon fent tot el contrari".

La portaveu Popular recorda que ahir mateix, en Comissió Informativa, van preguntar a l'equip de govern sobre la informació robada, ja que un mitjà de comunicació l'havia avançat a primera hora del matí, "la resposta que se'ns va traslladar va ser que desconeixien la informació. Hui ja és públic i notori en tota la premsa que a l'Ajuntament de Castelló li han robat informació, que aquesta circula per la xarxa de xarxes i l'equip de govern encara està a veure-les vindre".

I conclou: "Li demanem a Amparo Marco responsabilitat, més fets que bones paraules, esperem una mica més d'una alcaldessa que des del 30 de març que va tindre lloc l'apagada informàtica sola sale a donar la cara, a comptagotes, sense aportar res nou, sense saber quan la ciutat podrà recuperar la normalitat. Agraïm el treball dels tècnics que estan sotmesos a una sobrecàrrega de treball per culpa dels hackers, però del govern municipal els castellonencs esperen alguna cosa més, hauria de bolcar-se plenament, redoblant esforços, per a solucionar un problema que afecta els castellonencs. Tan necessari és restablir el funcionament extern com l'intern de l'Ajuntament per a acabar amb el col·lapse de les gestions municipals".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana