Castelló: Marta Barrachina es converteix en la primera líder delPPCS amb el 96,8% dels vots


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/5/197895_123281/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/5/197895_123281/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/5/197895_123281/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/5/197895_123281/4_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/5/197895_123281/5_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/5/197895_123281/6_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 09-05-2021
Marta Barrachina es converteix en la primera líder delPPCS amb el 96,8% dels vots

“El Partit Popular ha tornat. Mil gràcies a tots per la confiança, per compartir el projecte de renovació i il·lusió que hui emprenem i que tinc l'honor de liderar”. Aquestes han sigut les primeres paraules de la nova presidenta del Partit Popular de la província de Castelló, Marta Barrachina, que hui ha sigut proclamada en el transcurs del XV Congrés Provincial del PPCS celebrat en la Cambra de Comerç de Castelló amb el 96,8% dels vots, i en la qual ha estat abrigallada pel secretari general del Partit Popular, Teodoro García Egea; la secretària general del PPCV, Eva Ortiz; i els presidents del PP de les províncies d'Alacant i València, Carlos Mazón i Vicente Mompó, respectivament, així com per la presidenta del PP de la capital del Túria, María José Catalá, entre altres càrrecs orgànics i institucionals dels Populars.

Les primeres paraules de Marta Barrachina han sigut per a recordar als 728 castellonencs que han mort víctimes de l'epidèmia de Covid-19, “728 famílies que han vist truncat el seu futur, que han perdut a un ser estimat. El nostre record a tots ells, als seus familiars i amics. Mai us oblidarem”.

Marta Barrachina ha escrit hui una nova pàgina en la història del Partit Popular de la província de Castelló, ja que s'ha convertit en la primera dona a ocupar la màxima responsabilitat en l'organigrama, un repte que assumeix amb el compromís de “entregar-me en cos i ànima per a retornar al nostre partit a les cotes més altes. I ho farem de baix a dalt. Des del carrer, al costat dels castellonencs. Amb proximitat, amb llibertat i des del cor.
La política que només el PP sap fer”, ha subratllat.

En aquest sentit, la nova presidenta del *PPCS ha remarcat que la seua estratègia de cara als dos pròxims anys, per a recuperar la confiança dels castellonencs se centrarà en “construir al costat de vosaltres un Partit Popular que canvie els despatxos pel carrer. El mateix carrer que recorren els castellonencs cada matí quan s'alcen d'hora per a anar a treballar. El mateix carrer que transiten cada dia milers de famílies per a portar als seus fills al col·legi que lliurement vulguen triar. El mateix carrer per la qual passegen els milers de joves carregats de somnis a la recerca d'un futur millor, més ple d'oportunitats, que ara mateix no troben. El mateix carrer en la qual els nostres majors comparteixen xarrades i trobades després d'una vida de sacrifici per a alçar la gran província que som i tenim”.


ALLIBERAR ELS CASTELLONENCS

La nova presidenta del Partit Popular ha explicat que el treball del *PPCS se centrarà en “alliberar els castellonencs de les arpes de l'esquerra”. “N'hi ha prou d'imposicions, enfront d'elles defensarem la llibertat; n'hi ha prou de sectarismes, enfront d'ells demanarem respecte; n'hi ha prou de divisions, n'hi ha prou de prohibicions. N'hi ha prou de que l'esquerra *socialcomunista ens diga el que hem de fer, i que ens imposen el que està bé i el que està malament. Llibertat. Ningú millor que nosaltres per a saber el que volem ser i com volem aconseguir-ho”, ha relatat.

Així mateix, també ha apel·lat a l'orgull de ser del Partit Popular. “N'hi ha prou d'acatxar el cap. N'hi ha prou d'amagar-nos. N'hi ha prou de permetre que l'esquerra taque el nostre honor i el dels nostres militants. Que embruten la nostra marca”, ha insistit, i ha animat als militants a passar a l'acció: “És l'hora d'alçar-nos del sofà del *psiconálisis en el qual tan hàbilment ens ha fet caure l'esquerra per a afeblir-nos, per a acomplexar-nos amb l'única fi de traure'ns de les institucions”.

“Les nostres sigles s'honren amb el nostre treball i els nostres resultats. El Partit Popular es defensa aferrissadament”, ha rematat, defensant que la província de Castelló tornarà a ser “el graner de vots” perquè “Pablo Casado siga el president que necessiten els espanyols”.

Marta Barrachina ha contraposat la gestió del Partit Popular enfront del balanç que llancen els governs de l'esquerra, amb “més de 45.000 persones de la província de Castelló que estan sense ocupació i els més de 19.000 castellonencs que ni tan sols tenen dret a subsidi”. També ha lamentat que “siguem la província amb les llistes d'espera més llargues, de quasi 7 mesos per a una operació, i on s'han desmantellat hospitals que eren referents, com l'Hospital Provincial”. Així mateix, ha criticat que els socialistes hagen deixant a Castelló sense AVE o sense els Rodalia a Vinaròs, que no s'executen els espigons en els municipis de costa o que “els únics quilòmetres de carreteres que s'estan construint ara mateix a la província són els que el PP va deixar aprovats l'any 2018”, mentre tampoc s'han construït més places de residències per a majors ni està arribant l'Ingrés Mínim Vital als castellonencs.

“Aquest és el panorama que ha portat l'esquerra a aquesta província. Molt d'autobombo, molta propaganda, però darrere de tot això només hi ha desesperació, misèria i un empobriment sense precedents dels castellonencs”, ha declarat. “Contra tot això lluitarem des del Partit Popular. Contra les cues de la fam. Contra l'atur. Contra les imposicions ideològiques. Contra el sectarisme”, ha assegurat, perquè “els castellonencs no volen ajudes, volen treballar. Volen guanyar-se la vida dignament”.

“Des de hui treballarem per a recuperar la seua confiança. Farem que el nostre partit cresca a la província, generarem il·lusió. Treballarem per la reunificació del centre dreta al voltant del Partit Popular… perquè els que un dia es van anar, tornen amb la convicció que val la pena tornar”, ha conclòs.


NOU COMITÉ DE DIRECCIÓ I VOCALS DEL COMITÉ EXECUTIU

Marta Barrachina també ha revelat durant la seua intervenció el nom de l'equip que formarà el seu comité de direcció, un organigrama en el qual Salvador Aguilella assumirà la secretaria general.

Com a coordinadors generals figuraran Begoña Carrasco, Andrés Martínez i Salome Pradas.

D'altra banda, Carmina Ballester assumeix el càrrec de presidenta del Comité de Municipis, un òrgan de nova creació amb el qual es pretén potenciar la veu dels municipis, fixant estratègies comunes sobre temes transversals i acostant el treball del Partit Popular al conjunt dels castellonencs.

Els sotssecretaris seran Lluís Gandia, Adrián Casabó, Jesús Lecha, Wences Alós, Carmen Amorós, José Antonio Redorat, Héctor Folgado, Domingo Giner, Daniel Náger, Sergio Toledo, María Tormo, Vicente Tejedo, María Ángeles Pallarés, Óscar Clavell, Patricia Gil, Carmen Climent i David Vicente.

A més, en la votació de la candidatura de Marta Barrachina per a la presidència del *PPCS també s'han votat els 22 vocals del comité executiu, tal com marquen els estatuts, i que seran Salvador Aguilella Ramos, Tania Agut Mas, María Agut Puig, Roberto Aicart Pallarés, Rafael Albert Roca, José María Andrés Alós, Sergio Fornás Tuzón, Víctor Gargallo Bel, Andrés, Martínez Castella, Susana Marqués Escoín, Jaime Martínez Andrés, Baudilio Martínez Monferrer, Nieves Martínez Tarazona, Juan Carlos Mateu Castell, Carla Miralles Castellá, Joaquín Llopis Casals, Vicente Pallarés Renau, Vicente Rodríguez Ors, Rafael Rubio Sellés, Vicente Sales Mateu, Iván Sánchez Cifre i Susana Sanz Ferreres.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana