Castelló: La Guàrdia Civil incorpora dos gossos especialistes en la localització de restes humanes en mitjans aquàtics a l'operatiu establit en el Port de Castelló


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/6/198115_123471/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/6/198115_123471/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 10-06-2021
La Guàrdia Civil incorpora dos gossos especialistes en la localització de restes humanes en mitjans aquàtics a l'operatiu establit en el Port de Castelló

El dia 28 de Maig del present any en el port de Castelló es va produir la bolcada del vaixell mercant de bandera panamenya “Nazmuye Ana”, on van resultar ferides diverses persones, i dues persones desaparegudes. Una d'elles va ser trobada sense vida el dissabte dia 29 de maig per bussos de l'Equip Especial d'Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil (GEAS) i de Salvament Marítim.

En l'operatiu de cerca de la segona persona estan treballant nombrosos efectius, pertanyents a Capitania Marítima, Autoritat Portuària, GEAS, Servei Marítim Provincial, Unitat Orgànica de Policia Judicial, Servei Aeri, estàs quatre últimes pertanyents a la Guàrdia Civil, Creu Roja, Policia Portuària, Servei de Salvament Marítim, ONG Stella Maris i 112, així com altres grups que ja s'han retirat que corresponien als Serveis Sanitaris d'Emergència, Consorci Provincial i Municipal de Bombers, Bucemar i dos robots subaquàtics de l'UJI i de Salvament Marítim de la Corunya.

Este dimecres s'han incorporat als equips de rescat dos gossos de la Unitat Cinológica Central de la Direcció General de la Guàrdia Civil amb seu en El Pardo (Madrid) especialistes en tota mena de rescats en mitjans aquàtics. Aquests cans són capaços de detectar restes humanes fins a 50 metres de profunditat.
És una eina més per als Grups Especials d'Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil (GEAS), on després de delimitar la zona, redueixen el temps d'immersió i les dimensions de la cerca.
Han participat en nombrosos casos, com ara la riuada d'Orihuela (Alacant), inundacions patides en Sant Llorenç (Palma), entre altres.
Els gossos que es troben treballant en la zona són de raça tipus llaurador, un mascle i una femella de tres anys d'edat i de nom Arsa i Baquira.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana