Castelló: Redondo: 'Després de 15 mesos en pandèmia Amparo Marco segueix sense tindre un pla de recuperació per a la ciutat de Castelló'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/6/198235_123583/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 23-06-2021
Redondo: 'Després de 15 mesos en pandèmia Amparo Marco segueix sense tindre un pla de recuperació per a la ciutat de Castelló'

El regidor del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Juan Carlos Redondo, lamenta que després de 15 mesos en pandèmia l'alcaldessa Amparo Marco encara no té un pla de recuperació per a la ciutat de Castelló, "continua perfilant el full de ruta mentre els sectors productius ja estan treballant en la reactivació econòmica. En aquest sentit, li retrau que la Comissió d'Impuls per a la recuperació econòmica, creada dins del Consell Social de la Ciutat, "que havia d'estar aplicant ja les directrius per a eixir reforçats seguisca sense arrancar. Una vegada més *Maco arriba tard, si per ella fora Castelló encara estaria en la casella d'eixida", assenyala.

En l'última reunió del Consell Social de la Ciutat, òrgan que compta amb una àmplia representació de la societat civil, a més dels grups polítics, l'alcaldessa va traure pit de 145 mesures orientades cap a la recuperació econòmica, en clau de futur. Per a Redó, una vegada més, "es demostra que aquesta Comissió d'Impuls, sense impuls, creada dins del Consell Social de la Ciutat, perseguia una finalitat propagandística. Mostrar de cara a la galeria, que el govern municipal estava treballant per la recuperació econòmica ficant pel mig a la societat castellonenca, que no té cap culpa d'una gestió municipal que sempre va per darrere dels esdeveniments".

I afig: "A la vista està que el govern d'Amparo *Maco torna a arribar tard. Vesprada amb els pressupostos, que segueixen sense estar aprovats sis mesos després; vesprada amb l'impuls al sector turístic, on els quiosquets de la platja continuen tancats i seguim sense bandera blava en el *Serradal; vesprada amb el Pla General,...perquè només estrenyen l'accelerador per a pujar-se el sou un 50% i envoltar-se d'un exèrcit de 21 assessors".

El regidor Popular aclareix que entre les 145 propostes, "de les quals ara presumeix l'alcaldessa, es troben mesures que el Partit Popular va proposar molts mesos arrere per a eixir de la crisi i que van ser rebutjades per l'equip de govern de manera sistemàtica, per exemple, l'ajornament o la bonificació d'impostos municipals per a ajudar als sectors colpejats per la pandèmia o les ajudes a les pimes i autònoms perquè puguen mantindre la seua activitat i l'ocupació dels seus treballadors".

Per als Populars, en lloc de crear aquesta Comissió d'Impuls, hauria sigut més eficaç convertir la Junta de Portaveus, tal com van sol·licitar, en un òrgan de seguiment permanent per a tots els grups polítics des del qual abordar la situació i plantejar propostes que, "des del consens i l'objectiu que a tots ens uneix que era eixir com més prompte millor d'aquesta crisi, hagueren tirat avant fa molts mesos", recorda Redó.

Una proposta dels Populars que va ser rebutjada per PSOE, Compromís i Podemos, i que va sorgir a tenor de la recrudescència de la tercera ona de la pandèmia, amb unes dades el mes de gener que van portar a la ciutat de Castelló a estar pitjor que en el pic de la primera ona al qual es va arribar a l'abril de 2020 i en llaures a la transparència i a la responsabilitat amb tots els castellonencs.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana