Castelló: Redondo: 'L'Ajuntament de Castelló està al capdavant en pagaments per llits irregulars'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/8/198498_123807/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 05-08-2021
Redondo: 'L'Ajuntament de Castelló està al capdavant en pagaments per llits irregulars'

El regidor del Partit Popular a l'Ajuntament de Castelló, Juan Carlos Redondo, pregunta a Amparo Marco què passarà amb les contractes que estan caducades i que manté actives, “ja que els proveïdors continuaran acumulant impagaments per part de l'equip de govern de la capital de la Plana”.

Redó ha fet aquestes declaracions després que en els últims dies s'haja conegut que “la gestió d'Amparo Marco ha situat a Castelló en el ‘fanalet roig’ dels municipis amb més factures pagades per llits irregulars en la Comunitat Valenciana”. Així ve recollit en l'últim informe de la Sindicatura de Comptes, en col·laboració amb el Tribunal de Comptes, i que ja advertia que la capital de la Plana és la segona localitat amb més proporció de pagaments de factures fora de contracte, fins al 7% del total, i només superada per Benicarló, un altre ajuntament gestionat pel PSOE.

“És precisament aquesta forma de conducta la que ha portat al col·lapse a l'equip de govern, que s'ha vist forçat a convocar un ple extraordinari en ple mes d'agost amb la finalitat de liquidar un deute que supera els 5,7 milions d'euros amb les empreses de la ciutat”, ha destacat Redondo.

De fet, des de l'any 2016 i fins a desembre de 2020, el tripartit que lidera Amparo Marco ha pagat un total de 43 milions d'euros fora de contracte per serveis ordinaris, una quantitat a la qual ara se sumen els 5,7 milions d'euros agrupats en tres liquidacions de factures extrajudicials “i que no seran els últims, llocs que continua havent-hi molts contractes caducats que no s'han licitat des de fa anys”.

Tal és així que la Intervenció municipal a l'Ajuntament de Castelló torna a donar-li una estirada d'orelles al govern d'Amparo Marco, i entre els informes que componen la documentació del ple del pròxim dilluns li adverteix que “s'allibera el pagament del milionari deute”, si bé “resulta del tot imprescindible la regularització de les situacions jurídiques posades de manifest en ocasió dels expedients objecte del present acord, per la qual cosa ha d'incloure's en el mateix l'ordre als serveis i regidories implicats que es procedisca a la seua immediata regularització a través dels procediments que en cada cas resulten”.

Redondo afirma que, “per fi, huit mesos després del que seria desitjable”, el govern de PSOE, Compromís i Podemos “ha alliberat el pagament d'un deute que ja frega els 6 milions d'euros amb les empreses de Castelló. Però malgrat la desmesurada quantia, no són tots els que deurien, perquè hi ha serveis municipals que estan prestant-se per part d'empreses que ara mateix estan caducats des de l'any 2016 i no estan inclosos en aqueix lot”.

“Cap dels tres partits té la seua casa al dia. El pagament del Servei d'Atenció Domiciliària, el transport urbà, les estacions meteorològiques, l'equipament de la Policia Local, els operadors del 010, el servei de socorrisme a les platges, els centres de majors, el manteniment dels serveis de clavegueram, la neteja de col·legis i del conjunt de les dependències municipals, el subministrament de material elèctric, el manteniment dels sistemes de seguretat i alarmes, la recollida de piles usades, la gestió de residus inerts… fins a la gestió de la sala del *Teatre del *Raval es paga de manera irregular, malgrat ser tots ells serveis ordinaris que es presten de manera continuada. No són despeses extraordinàries, sinó que són qüestions que es presten en el dia a dia. Si no es liciten els contractes és, simplement, per la deixadesa d'un govern que no està en el que ha d'estar, i la mala gestió del qual acaben pagant les empreses i les famílies de Castelló, a les quals asfixien amb els seus impagaments”, ha lamentat Redondo.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana