Castelló: Espanya: 'A una setmana de l'Assemblea de Festes el govern de Marco continua ocultant l'ordre del dia'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/9/198834_124101/1_M1.jpg
Publicitat
La Plana al Dia | Castelló | General | 26-09-2021
Espanya: 'A una setmana de l'Assemblea de Festes el govern de Marco continua ocultant l'ordre del dia'

La regidora del Partit Popular a l'Ajuntament de Castelló María España denuncia la falta de transparència del govern municipal d'Amparo Marco que, a una setmana que tinga lloc l'Assemblea de Festes, que hauria d'haver-se convocat fa dos anys, seguisca sense donar a conéixer l'ordre del dia als participants d'aquesta. “Una mostra més de la falta de transparència en la gestió de les festes per a, potser, evitar crear més polèmiques de les que han generat”, assenyala.

“Continuem mantenint que l'Assemblea el 2 d'octubre arriba tard, s'ha perdut l'oportunitat de comptar amb tots els agents implicats en les festes per a l'organització dels actes al setembre que per decisió unilateral de l'alcaldessa van dependre únicament d'ella. Ara ens plantem la setmana que ve amb la convocatòria de l'Assemblea de Festes i continuen ocultant l'ordre del dia, per la qual cosa no sabem si es tractarà la renovació de la Junta de Festes, tal com és preceptiu, perquè així està recollit en els estatuts del Patronat de Festes de Castelló, i per això el venim sol·licitant per la via formal des del Partit Popular”, insisteix Espanya.

I afig: “Tampoc coneixem l'esborrany dels nous Estatuts del Patronat Municipal de Festes, aquests que pretén aprovar el govern tripartit amb el consens de totes les parts, sense ni tan sols haver-los donat a conéixer”.

Per a María España aquesta mostra més d'ocultisme en la gestió de les festes evidencia la poca importància i el poc respecte que el govern d'Amparo Marco format per PSOE, Compromís i Podemos concedeixen al fòrum legitimat per a decidir sobre les festes de la ciutat. “Aquesta és la poca consideració que tenen cap a tots els col·lectius que han vingut col·laborant de manera altruista durant tants anys perquè la ciutat de Castelló tinguera les millors festes possibles al llarg de tot l'any” afig.

De la mateixa manera des del Partit Popular es creu que aquesta opacitat i aquest ocultisme entorn de l'ordre del dia de l'Assemblea de Festes el pròxim 2 d'octubre, “pot ser part de l'estratègia del govern d'Amparo Marco per a continuar fent ús del corró, per a imposar el que més li convinga, menyspreant una vegada més la participació ciutadana. Ho vam veure amb la desaparició de la Junta de Festes per decisió unilateral del govern municipal”.

Cal recordar que en el Ple municipal del 19 de desembre de 2019 es va aprovar una moció conjunta de PP i Ciutadans, secundada per Compromís, soci de govern d'Amparo Marco, que instava el govern municipal a convocar l'Assemblea de Festes en compliment dels estatuts vigents del Patronat Municipal de Festes, perquè és el fòrum adequat per a no deixar-se a ningú fora a l'hora de planificar qualsevol festa que esdevinga a la nostra ciutat. “Un acord plenari que arriba dos anys tarde i sense llum ni taquígrafs de cap mena”, conclou María España.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana